Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Micul Dejun

Toți medicii și toți nutriționiștii recomandă luarea micului dejun. Dar care sunt alimentele recomandate consumului la prima oră a dimineții pentru a avea o sănătate de fier și o siluetă de invidiat?

Fulgi de ovăz 

Un bol de fulgi de ovăz reprezintă o sursă ideală de carbohidrați sănătoși, dar și de betaglucan, care este o fibră ce contribuie la scăderea colesterolului în organism. Totodată, ovăzul este bogat în acizi grași omega 3, în folati și în potasiu.  

Iaurt grecesc

Iaurtul este indicat pentru micul dejun, dar cel mai bine este să optezi pentru iaurtul grecesc. Acesta conține mai multe proteine decât cel clasic, fiind și o sursă bună de calciu. Pe lângă fulgi de ovăz, poți pune iaurt greșesc sau îl poți consuma cu bucăți de fructe și eventual puțină scorțișoară peste.  

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în DoctorulZilei.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto freedigitalphotos.net

Îți mai recomandăm:

O masa ideala pentru aceasta parte a zilei trebuie sa fie hranitoare si sa te umple de energie. Iata care sunt cele mai bune alegeri.  Citește mai mult...

***

Dieta mediteraneana presupune un consum ridicat de fructe in stare proaspata. Găsește-ți motivația!

Mai mult de o duzina de alimente ajuta la reducerea dependentei de dulce.

Doriti sa scadeti apetitul alimentar si pofta de dulciuri? Atunci treceti pe lista de cumparaturi alimentele recomandate de noi. Ultimele cercetari in domeniu demonstreaza ca de la fasole pana la carnea de vita exista alimente care accelereaza procesul de ardere a depozitelor de grasime si va pot ajuta sa obtineti si sa mentineti o silueta de invidiat.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Prin consumul de pește se previne cancerul și bolile cardiovasculare Citește mai mult...

Potrivit doctorului Oz, sa slabesti poate fi floare la ureche daca ai pusa la punct o strategie pe care sa o respecti orice ar fi. Găsește-ți motivația!

Reteta: Salata de morcovi

Reteta: Salata de morcovi


Publicat în Dietetik.ro

O salata de morcovi este mereu o placere si o sursa de minerale si vitamine.

Salata de morcovi se prepara foarte repede, dar este ideal daca o poti lasa la rece, inainte sa o servesti macar o ora. Ca sa faci patru portii ai nevoie de opt morcovi, vreo doua linguri de fulgi de migdale, doua pere, o lingura de ulei, sare, sucul de la doua lime, o lingurita de miere, piper, o lingurita de pudra de paprika, o lingurita de pudra de cimbru uscat si o legatura de patrunjel proaspat.

Combina sucul de lime cu paprika, mierea, cimbru si sarea si piperul. Adauga o lingura, doua de apa rece si amesteca bine.Taie morcovii in fasiute, iar perele in felii. Amesteca perele cu morcovi, adauga migdalele si o lingura de ulei. Amesteca. Adauga sosul si patrunjelul tocat marunt. lasa totul la rece, vreo 30 de minute inainte sa servesti salata. Este foarte buna rece.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus şi eşti fan salate, fie ele de fructe sau de legume, ai toate şansele să reuşeşti. Citește mai mult...

Afla ca problema cu greutatea si depunerile de grasime tocmai acolo unde nu trebuie are mai multe cauze! Găsește-ți motivația!