Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Dacă nu e hrănit cum trebuie, organismul este expus riscului de îmbolnăvire.

Proteinele sunt esențiale, spun specia­liștii. Putem să avem un mic dejun mai consistent, să mâncăm ceva mai mult la prima masă a zilei, putem să consumăm proteine sau ouă, și o bucată de carne este în regula.  

Multa lume nu știe că trebuie să acționăm și pe alte două planuri.Practic trebuie să avem și un aport de acizi grași esențiali, Omega 3, Omega 6. Este indicat consumul de pește, nuci și semnițe.

Pentru a ne întări sistemul imunitar, în această perioadă geroasă trebuie să consumăm neapărat alimente care conțin vitamina C. Adică citrice, în primul rând, dar și ardei iute, ardei gras, conopidă, roșii și verdețuri. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în covasnamedia.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Chiar dacă frigul de afară, datul cu săniuța și bătăile cu zăpadă îl pot face pe cel mic să poftească mai mult după alimente nesănătoase, tu trebuie să te asiguri că alimentația sa este echilibrată.  Citește mai mult...

***

Sfatul nutriţioniştilor este să alegeţi alimente cât mai naturale, precum fructele şi legumele.  Găsește-ți motivația!

Fruct originar din Asia numit şi „elixirul tinereţii”, mango este unul din alimentele bogate în fibre, vitamina A, vitamina C şi potasiu, fiind recunoscut pentru multiplele sale beneficii.

Mango conţine compuşi antioxidanţi care ajută la prevenirea şi protejarea împotriva cancerului de colon, prostată, sân sau a leucemiei. În acelaşi timp, fructul originar din Asia este o sursă bună de vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, proteine şi carbohidraţi.

Printre beneficiile fructului de mango amintim:

1.Ajută la digestie

Enzimele digestive ajută la accelerarea funcţionării metabolismului, previne constipaţia şi este bun în combaterea acidităţii gastrice.

2.Scade nivelul de colesterol

Nivelurile mari de fibre, pectină şi vitamina C ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru tinerete vesnica trebuie doar să mâncăm cât mai sănătos şi natural, direct de la sursă si să ne punem sângele în mişcare prin exerciţii fizice zilnice. Citește mai mult...

Toxinele pot fi eliminate în timp record. Învaţă cum de la dr. Mihaela Bilic. Găsește-ți motivația!

Care este diferența între iaurt și chefir?

Care este diferența între iaurt și chefir?


Publicat în Clickpoftabuna.ro

Pentru a prepara iaurt ai nevoie de lapte fiert și iaurt, la chefir sunt necesare cristale de chefir

Produsele lactate se numără printre cele mai sănătoase alimente. Ele contribuie la îmbunătățirea digestiei și sunt o sursă de calciu și de bacterii benefice. Totuși, iaurtul și chefirul au proprietăți diferite.

- Temperatura de preparare

- Modul de preparare

- Ce bacterii conțin

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Când vremea urâtă ne ţine închişi în casă săptămâni la rând, proasta dispoziţie poate fi controlată și prin dietă. Iată ce alimente te ajută! Citește mai mult...

Decat sa renunti la paste, orez sau carne, mai bine renunti la dulciuri. Găsește-ți motivația!