Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Avocado arecel mai mare conţinut de proteine dintre toate fructele, cu mai mult potasiu decât bananele şi un depozit uriaş de vitamine (A, B, C, E) şi minerale.

Avocado este cultivat intens în Israel, Australia şi Africa. Are cel mai mare conţinut de proteine dintre toate fructele, cu mai mult potasiu decât bananele şi cu un depozit uriaş de vitamine (A, B, C, E) şi minerale, avocado este o importantă sursă de sănătate.

Există peste 500 de varietăţi de avocado dar la noi se găsesc doi dintre cei mai aromaţi hibrizi: hass şi furte.

E şi mai bun dacă… Fructul va fi ţinut 2-3 zile la temperatura camerei. Dacă nu a apucat să stea câteva zile pe raft se poate ţine într-o pungă de hârtie închisă, la un loc cu bananele. Uleiurile etrice emanate vor ajuta la coacerea deplină a fructului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Tabu. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

L-am manca la orice ora, in orice zi. Iar in sezonul cald, l-am pune in toate retetele de salate, pentru textura cremoasa pe care le-o confera. Citește mai mult...

***

Incercati sa depozitati legumele in frigider, la intuneric si la temperatura joasa. Găsește-ți motivația!

Dieta care îţi permite să mănânci ce doreşti, cu o singura condiţie.

Mănâncă ce vrei, nu te înfometa şi renunţă la orice are cuvântul "dietă" în denumire, spune Eileen Daspin, scriitoarea newyorkeză care a intervievat mai multe femei tinere din metropola americană pentru a afla care sunt secretele siluetei lor într-un mediu în care mâncarea şi gătitul ocupă un loc important în stilul de viaţă, ajungând uneori la stadiul de obsesie.

E recomandat consumul de cereale integrale: quinoa, grâu, secară. Femeile din Manhattan care au vorbit cu Eileen Daspin au descris diete bogate în carbohidraţi: mai mult de jumătate au consumat produse de panificaţie la micul dejun, prânz şi cină. O treime din ele au servit acelaşi tip de produs drept gustare între mese. Pastele sau orezul au fost cele mai populare componente ale mesei de seară.

Urmareste-o pe Eileen Daspin online si Twitter.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In noua ei carte, “The Manhatten Diet”, Eileen Daspin recunoaste ca “gust din toate, dar nu mananc aproape nimic”.  Citește mai mult...

A avea o colega de camera mai grasuta, in facultate, este benefic daca incerci sa ai grija de propria greutate.  Găsește-ți motivația!

Cocktail de sanatate: vitamina A, C, B6, E si K. Acid folic, cupru, potasiu, magneziu.

Chiar daca multe persoane se feresc sa manace avocado din cauza continutului crescut de grasimi, cercetatorii au spus ca, mai degraba, grasimile mono-saturate din avocado reduc de fapt colesterolul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In 150 de grame de fruct sunt circa 230 de calorii. Circa 190 de calorii vin din grasimi.  Citește mai mult...

O ceasca de afine, adica o portie, aduce in organism doar 80 kcal. Găsește-ți motivația!