Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Hrana românilor acum o sută de ani era diferită faţă de cea de acum.

Mămăliga era un produs de bază în alimentaţia românului, iar carne se mânca ocazional. Pâinea a început să apară tot mai des pe mesele românilor abia de la jumătatea anilor '50 după ce, până atunci, fusese un aliment mai rar folosit. 

Verdeţurile erau omniprezente. Practic, primăvara, cam de când ieşeau urzicile, loboda, ştirul, păstăile, de atunci nu se mai mânca carne decât duminica; în rest, românii, indiferent de zonă, mâncau doar legume, lactate - brânză, cam o dată pe săptămână - unt cu mămăligă.

Bulzul la grătar era foarte des consumat şi apreciat totodată, la care se adăuga tocăniţa de ciuperci, cartofi, fasole iahnie sau “făcăluită”, zacuscă de vinete sau ciuperci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr.com

~
~

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

***

Dr. Oz vine cu sfaturi pe care nu trebuie să le ratezi luna aceasta. El propune sfaturi care îţi vor schimba viaţa de la începutul anului.  Găsește-ți motivația!

Top 3 retete cu mango

Top 3 retete cu mango


Publicat în Dietetik.ro

Mango este un fruct aromat si plin de calitati. Contine antioxidanti, multe vitamine B, dar si vitaminele A, C si E, potasiu si alti nutrienti, care intaresc imunitatea, protejeaza sistemul nervos si sanatatea ficatului.

Mango este un fruct aromat si plin de calitati. Contine antioxidanti, multe vitamine B, dar si vitaminele A, C si E, potasiu si alti nutrienti, care intaresc imunitatea, protejeaza sistemul nervos si sanatatea ficatului. De asemenea, mango scade nivelul de colesterol, este un bun diuretic si ne asigura o buna circulatie a sangelui.

1. Pui cu sos picant de mango

Ingrediaente: 1 lingurita paprika sau curry iute; 1 lingurita usturoi pisat; 1 lingurita ghimbir pisat; 1 lingurita ceapa tocata marunt;  1 lingurita patrunjel uscat; 1 lingurita oregano uscat; 1 lingurita sare; un varf de piper; 2 piepti de pui fara piele si fara os taiati in jumatati; 1 mango facut piure amestecat cu 2 ardei iuti in blender; o jumatate de cana de sos de rosii cu condimente; 1 cana suc proaspat de grapefruit rosu; 1 cana de pesmet; 1 nectarina coapta, fara sambure si feliata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Fructele sint recomandate in curele de slabire, dar nu ca desert. Citește mai mult...

Capsaicina din ardeii iuţi accelerează arderea caloriilor, arată multe cercetări. Află de la Dr. Oz cum acţionează ea! Găsește-ți motivația!

Pe langa faptul ca este o cura de slabire eficienta, dieta ayurvedica te ajuta sa te simti mai bine fizic si psihic.

In Ayurveda exista trei tipologii corporale, Vata, Pitta si Kapha. Fiecare din ele are un set unic de caracteristici si anumite necesitati.

Esti Vata daca: esti slaba cu oasele si incheieturile proeminente, ai pielea uscata si aspra.

Cum slabesti daca esti Vatta? In prima saptamana s-ar putea sa te simti mai rau ca de obicei fiindca toxinele sunt eliminate din corp.

Consuma mancaruri gatite, moi, calde cu ulei. Evita legumele crude sau salatele. Evita deserturile reci, dar si bauturile. Tot ce bei ar trebui sa fie la temperatura camerei. Renunta de tot la alcool.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta de primavara inseamna inlocuirea carnurilor cu lactate, a grasimilor animale cu cele vegetale, a conservelor cu fructe si legume proaspete. Citește mai mult...

Persoanele care incep o dieta duminica sau luni reusesc sa slabeasca. Găsește-ți motivația!