Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Hrana românilor acum o sută de ani era diferită faţă de cea de acum.

Mămăliga era un produs de bază în alimentaţia românului, iar carne se mânca ocazional. Pâinea a început să apară tot mai des pe mesele românilor abia de la jumătatea anilor '50 după ce, până atunci, fusese un aliment mai rar folosit. 

Verdeţurile erau omniprezente. Practic, primăvara, cam de când ieşeau urzicile, loboda, ştirul, păstăile, de atunci nu se mai mânca carne decât duminica; în rest, românii, indiferent de zonă, mâncau doar legume, lactate - brânză, cam o dată pe săptămână - unt cu mămăligă.

Bulzul la grătar era foarte des consumat şi apreciat totodată, la care se adăuga tocăniţa de ciuperci, cartofi, fasole iahnie sau “făcăluită”, zacuscă de vinete sau ciuperci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr.com

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

***

Cea mai simpla metoda care te infrumuseteaza, te face sa te simti bine si sa ai mai multa energie este miscarea! Găsește-ți motivația!

Te-ai saturat de salatele banale si anoste – salata verde, rosii, cruditati, varza?

Exista o multime de salate, pe care nutritionistii ni le recomanda intr-o dieta. Le-am adunat pe toate, la un loc, pentru voi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta Zone este numită şi dieta vedetelor. Cu ajutorul ei poţi slăbi 20-25 de kilograme în numai două luni. Citește mai mult...

Gustările dintre mesele principale trebuie să conţină grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado. Fereşte-te de chipsuri şi alte produse procesate din comerţ. Găsește-ți motivația!

Primul pas obligatoriu de facut la o dieta de slabit este eliminarea pe durata intregului program de pierdere in greutate a graului.

La unison cu eliminarea graului de la dieta, se vor reduce drastic si toate alimentele procesate din meniurile zilnice, acestea incluzand nu de putine ori grasimi vegetale suspecte, sare, zahar, E-uri alimentare de tot felul etc.

La fiecare masa vor trebui consumate cantitati mici de proteine (circa 30-50 de grame), incepand cu micul-dejun si pana la cina putandu-se introduce la masa oua fierte (chiar si daca e vorba doar de albus), alge de mare, putin piept de pasare, peste, portii mici de carne slaba de purcel, vita sau miel, quinoa, hrisca, soia, legume boabe etc.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sucul de grau verde este cea mai importanta sursa de detoxifiere. Citește mai mult...

In fiecare emisiune Dr. Oz ofera sfaturi despre o nutritie inteligenta si retete de slabit. Găsește-ți motivația!