Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Hrana românilor acum o sută de ani era diferită faţă de cea de acum.

Mămăliga era un produs de bază în alimentaţia românului, iar carne se mânca ocazional. Pâinea a început să apară tot mai des pe mesele românilor abia de la jumătatea anilor '50 după ce, până atunci, fusese un aliment mai rar folosit. 

Verdeţurile erau omniprezente. Practic, primăvara, cam de când ieşeau urzicile, loboda, ştirul, păstăile, de atunci nu se mai mânca carne decât duminica; în rest, românii, indiferent de zonă, mâncau doar legume, lactate - brânză, cam o dată pe săptămână - unt cu mămăligă.

Bulzul la grătar era foarte des consumat şi apreciat totodată, la care se adăuga tocăniţa de ciuperci, cartofi, fasole iahnie sau “făcăluită”, zacuscă de vinete sau ciuperci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr.com

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

***

Obiceiurile sănătoase zilnice, chiar și cele aparent banale, cum ar fi un mic dejun hrănitor sau plimbările regulate, contribuie la o bună funcționare a organismului nostru. Găsește-ți motivația!

Cele mai bune 8 alimente pentru slabit

Cele mai bune 8 alimente pentru slabit


Publicat în Cosmopolitan

Specialistii in nutritie recomanda cateva alimente-cheie pe care ar trebui sa le consumi zilnic, daca vrei sa slabesti.

Pentru a slabi sanatos, ai nevoie de alimente care contin: antioxidanti, fibre si antociani. De asemenea, e important sa renunti la meniurile fast-food si la bauturile carbogazoase. In schimb, fa-ti un obicei din a comanda apa plata (cu lamaie), nu din snobism, ci din motive de sanatate. Iata alimentele-minune care, incluse in dieta ta zilnica, iti vor fortifia organismul si iti vor garanta o stare generala de bine:

Kiwi - Plin de antioxidanti, acest fruct iti asigura necesarul zilnic de vitamina C. In plus, contine fibre si vitaminele A si E, esentiale pentru o piele impecabila. Somon - Nutritionistii recomanda consumul de peste (somon, in special) de cel putin doua ori pe saptamana. Acizii grasi Omega 3 sunt practic esentiali pentru sanatate, deoarece imbunatatesc memoria si intarzie imbatranirea prin regenerarea celulelor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dovleceii sunt ușor de digerat și nu pun în pericol silueta: 100 de grame de dovlecei conțin doar 21 de calorii. Citește mai mult...

Doctor Oz iti garanteaza ca vei avea silueta mult visata daca mananci supa din belsug, in detrimentul altor meniuri. Găsește-ți motivația!

Iata cele mai frecvente greseli pe care le fac cei care doresc sa slabeasca, iar apoi nu inteleg de ce nu obtin rezultatele dorite.

Hai sa vedem care sunt aceste 10 greseli, si cum poti sa le eviti:

1. Nu mananci CE trebuie! - Desi singura cale de a da jos grasimea este de a manca mai putine calorii decat consumi, conteaza foarte mult si tipurile de alimente pe care le consumi. Sa zicem ca corpul tau arde 1700 de calorii pe zi, si tu mananci doar 1000 pentru urmatoarele 10 zile. Clar, o sa slabesti. O sa slabesti, chiar daca toate cele 1000 de calorii vin din ciocolata sau shaorma.

Numarul total de calorii este cel mai important factor care determina daca slabesti sau te ingrasi, dar alimentele pe care le mananci determina daca vei fi satisfacut pe toata durata pe care vrei sa slabesti.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu cauta refugiu in mancare cand esti stresat, ci incearca sa cauti alte metode de a mentine nivelul stresului scazut. Citește mai mult...

Consuma in fiecare dimineata un “cocktail” bogat in fibre si enzime digestive pentru a elimina balonarea si constipatia.  Găsește-ți motivația!