Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Un calendar al nutritiei, facut in concordanta cu ritmurile lunare, respectiv cu fazele Lunii si drumul ei pe bolta, poate determina asimilarea rapida si sanatoasa a alimentelor.

Miercuri 5 iunie. Taur - Alimente recomandate: paine, produse de panificatie, ciuperci, sare, carne de pasare, alcool (chiar si tarie), ceai negru. Alimente interzise: lapte, carne la gratar, carne rosie sub orice forma (carne de porc, carne de vita).

Joi 6 iunie. Taur - Alimente recomandate: supe de legume, muraturi, paine, cereale, legume. Alimente interzise: carne, oua, lapte.

Vineri 7 iunie. Gemeni - Alimente recomandate: ulei vegetal, nuci, seminte, branza, carne slaba, lapte, ceaiuri de plante. Alimente interzise: paine, produse de patiserie, orez, muraturi, alcool.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ziare.com. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Continuam astazi materialul inceput miercuri, privind modul in care asimileaza organismul nostru alimentele. Citește mai mult...

***

Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a tras un semnal de alarmă cu privire la alimentația copiilor. Găsește-ți motivația!

Cercetătorii americani au aflat că dacă mănânci noaptea târziu, fie că e vorba de o gustare sau de o cină târzie, rezultă într-o foame intensă în dimineaţa următoare.

Pofta ta de mâncare este determinată şi influenţată de o multitudine de factori. Semnalele hormonale, psihologice, neurologice şi mecanice îi transmit creierului tău că ţi-e foame. Cercetătorii americani au aflat că dacă mănânci noaptea târziu, fie că e vorba de o gustare sau de o cină târzie, va rezulta o foame intensă în dimineaţa următoare.

Atunci când consumi o cantitate mare de mâncare înainte de culcare, mai ales la ore târzii, organismul tău produce o cantitate mare de insulină pentru a arde combustibilul din carbohidraţi.

În clipa în care organismul a consumat acea cantitate mare de combustibil, se va trimite către creier cerinţa pentru o nouă masă. Astfel, dacă nu te trezeşti să mănânci din nou în miez de noapte, te vei trezi dimineaţa cu o foame teribilă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Capcana lichidelor este una dintre cele mai periculoase intr-o cura de slabire si, din pacate, multe persoane cad in ea. Citește mai mult...

Dacă am face nişte mici schimbări în stilul de alimentaţie, kilogramele nepoftite ar pleca de bunăvoie fără să ne chinuim prea mult.  Găsește-ți motivația!

Rolul unei cure de slabire este acela de a nu produce dezechilibre metabolice.

Pentru ca senzatia de oboseala si toropeala este des intalnita in randul persoanelor care tin regim, medicii nutritionisti recomanda micul dejun. Specialistii recomanda ca masa de dimineata sa fie una bogata in cereale integrale, fructe uscate, paine integrala, iaurt si sucuri naturale din fructe sau legume, stoarse pe loc.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Amidonul din cartofi este un carbohidrat complex care la digerare elibereaza lent glucide. Citește mai mult...

Dr. Mihaela Bilic: O dieta echilibrata este regimul de intretinere pe viata.  Găsește-ți motivația!