Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Ce mâncăm după Crăciun

Publicat în CityNews.ro
Ce mâncăm după Crăciun

Masa de Crăciun cu siguranță că a fost delicioasă. Acum însă trebuie să ne gândim cum să ne revigorăm organsimul după un asemenea răsfăț.

Cârnații, sarmalele, prăjiturile v-au suprasolicitat organismul? Iată ce puteți consuma după mesele copioase de Crăciun.  Dacă v-a mai rămas în frigider friptură de porc, nu o aruncați. O puteți consuma și acum, însă neapărat cu o granitură de legume. Atenție și la porție!

“Sigur rămâne un contlet de porc, o pulpă de porc pe care probabil le-am făcut ca și friptură. Le putem consuma și după aceea, într-o cantitate mai rezonabilă, însă. Femeile nu ar trebui să mănânce mai mult de 80 de grame, iar bărbații mai mult de 100 de grame“, spune Iulia Hădărean, nutriționist/dietetician.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în CityNews.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto freedigitalphotos.net

Îți mai recomandăm:

Afla de la Cori Gramescu cum poti sa te bucuri de mancare fara indigestie si kilograme in plus. Citește mai mult...

***

Unul dintre secretele pe care mizeaza Dr. Oz este un amestec de suc de grepfruit cu otet de mere consumat inainte de fiecare masa. Găsește-ți motivația!

Descoperă cele mai frecvente greşeli pe care le poţi face fără să bănuieşti, dar care nu te lasă să slăbeşti!

Celebrul Dr. Oz a prezentat într-o ediţie a emisiunii sale "The Dr. Oz Show", cinci dintre cele mai frecvente greşeli pe care le face orice femeie atunci când ţine cură de slăbire.

Obişnuieşti să mănânci produsele direct din ambalaj - Astfel nu poţi să contorizezi cantitatea pe care o consumi. Obişnuieşte-te să pui pe farfurie orice produs ambalat înainte de a-l consuma. Numai aşa vei putea să controlezi cât mănânci.

Urmareste-l pe Dr. Oz online, Facebook, Twitter, YouTube si Wikipedia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ti se pare că nu slăbeşti oricât de atentă eşti la alimentaţie? Descoperă cele mai frecvente greşeli pe care le poţi face fără să bănuieşti, dar care nu te lasă să slăbeşti! Citește mai mult...

Tine de foame, este gustoasa, hranitoare si, culmea, mai ajuta si la slabit. Ti-ai dat seama despre ce este vorba? Găsește-ți motivația!

Carnea este bogata in proteine, vitamine si minerale, fiind o sursa importanta de energie.

Prin consumul de carne, iti asiguri necesarul de vitamine din complexul B, vitaminele A si D si de minerale, precum fier, potasiu, zinc si fosfor. Cu toate acestea, daca faci abuz, in special de carne de vita sau de porc, vei asimila grasimi saturate, acestea fiind un factor favorizant pentru bolile de inima.

Dieta ta zilnica poate sa includa doua portii de proteine, care trebuie sa provina atat din surse animale, cat si vegetale. Ideal ar fi insa sa nu mananci zilnic carne, ci o data sau de doua ori pe saptamana si in cantitati moderate. De asemenea, cel mai bine ar fi sa alegi carnea de pasare, pestele sau cea de vita fiarta.

Iata cateva exemple recomandate pentru o singura portie: 100 g de carne rosie fara os (vita slaba, miel sau porc); 100 g de carne de pasare fara os; 100 g de peste (somon, sardine sau ton).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Carnea este bogata in proteine, vitamine si minerale, fiind o sursa importanta de energie.  Citește mai mult...

Medicul specialist îţi explică de ce sunt periculoase şi ce afecţiuni pot genera sau agrava.  Găsește-ți motivația!