Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Ce mananca oamenii in 2014 este nociv

In ultimii ani, consumul de zahar si alimente procesate a crescut considerabil, in timp ce untul sau ouale au fost eliminate in proportie destul de mare din alimentatia zilnica.

1. Consumul de zahar a crescut infiorator de mult in ultimii ani, marii consumatori de alimente dulci fiind predispusi riscului de a suferi de afectiuni cardiovasculare si metabolice grave, precum obezitatea, bolile de inima sau diabetul zaharat.

2. Sucurile de fructe nu lipsesc din alimentatia zilnica din ziua de azi, desi contin o cantitate considerabila de zahar. Se pare ca zaharul in forma lichida nu este perceput de catre creier la fel ca cel in forma solida, situatie ce determina o crestere semnificanta a numarului de calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Perfecte.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Unele alimente devin mai sanatoase daca sunt consumate in combinatie cu altele. Citește mai mult...

***

Doctor Oz iti garanteaza ca vei avea silueta mult visata daca mananci supa din belsug, in detrimentul altor meniuri. Găsește-ți motivația!

Feriţi-vă de pâinea albă în exces!

Feriţi-vă de pâinea albă în exces!


Publicat în DoctorulZilei.ro

Tara noastra se afla pe primul loc in Europa la consumul de paine, iar specialistii avertizeaza ca azeasta preferinta poate duce la obezitate.

Ţara noastră este pe primul loc în Europa la consumul de pâine, iar pâinea albă preferata românilor poate duce la obezitate, atrag atenţia specialiştii. Soluţia nu este însă excluderea pâinii din dietă, ci consumarea unor cantităţi moderate de pâine integrală sau neagră.

Diferenţa dintre pâinea albă şi cea integrală nu se simte la calorii, ci la cantitatea de fibre, vitamine şi minerale şi la indicele glicemic, vinovat de fluctuaţiile de zahăr.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Painea graham ingrasa la fel de mult ca painea alba, spune medicul Mihaela Bilic. Citește mai mult...

Dr. Serban Damian: Ar fi bine sa evitam prajelile. Avem la indemana gatirea la abur, la gratar Găsește-ți motivația!

Fructele oleaginoase

Fructele oleaginoase


Publicat în Sfatul Medicului

Fructele oleaginoase si-au castigat un loc important binemeritat in noua piramida nutritionala, fiind surse excelente de proteine, fibre si grasimi esentiale.

Fructele oleaginoase si-au castigat un loc important binemeritat in noua piramida nutritionala, fiind surse excelente de proteine, fibre si grasimi esentiale. 

Pentru a va bucura din plin de beneficiile fructelor oleaginoase, este important sa le consumati in forma lor cat mai naturala. Astfel, sunt de evitat fructele oleaginoase prajite, coapte si cu sare adaugata. Alunele prajite in ulei sunt private de nutrienti si pot deveni chiar periculoase, crescand nivelul colesterolului rau in corp.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Desi contin un numar mare de calorii, prezenta fructelor oleaginoase in alimentatia echilibrata si chiar intr-o dieta pentru slabit este benefica. Citește mai mult...

Capsaicina din ardeii iuţi accelerează arderea caloriilor, arată multe cercetări. Află de la Dr. Oz cum acţionează ea! Găsește-ți motivația!