Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune cum trebuie să mâncăm în perioada Sărbătorilor Pascale astfel încât să nu se îmbolnăvim.

„După o perioadă de post în care organismul a fost liniştit, nu i-am dat proteină animală, nu i-am dat grăsime, vii apoi cu o avalanţă de nutrienţi mai ales de origine animală care presupune o digestie mai elaborată, acest lucru nu face altceva decât să îngroaşe rândurile pacienţilor care ajuns la spital”, a afirmat medicul Damian Şerban.

„Poţi să mănânci, dar câte puţin din fiecare. De exemplu, poţi mânca 150 de grame de friptură de miel, mai ales dacă nu este prăjită, ci făcută la cuptor. La asta adaugi alături o salată mare, ca să te saturi. Totul ţine de cantităţi.”

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ziarul Gandul. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Medicul Şerban Damian explică tot ce trebuie să conţină meniul în perioada rece pentru a nu te îngrăşa. Citește mai mult...

***

Femeile ajung sa se simta mai vinovate atunci cand mananca lucruri pe care dieta nu le permite.  Găsește-ți motivația!

5 paşi către o alimentație echilibrată

5 paşi către o alimentație echilibrată


Publicat în DoctorulZilei.ro

Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine.

Medicul nutriţionist Șerban Damian a recomandat cinci paşi către o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat:

1. Alege sezonier şi local

Cumpărând produse locale te asiguri că sunt proaspete, iar dacă vei cumpăra produse de sezon îţi vei asigura un regim alimentar mai variat.

2. Ia micul dejun zilnic

La începutul unei zile, după o noapte de repaus alimentar, dar în care organismul nostru a continuat să funcţioneze, deci să consume energie, este un gest absolut firesc şi necesar să ne alimentăm, asigurându-ne astfel o şansă mai mare de rămâne sănătoşi şi de a preveni o serie de afecţiuni – s-a observat o creştere a incidenţei bolilor cardiovasculare la persoanele care nu obişnuiesc să mănânce micul dejun. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Va prezentam trei alimente considerate benefice pe care ar trebui să le evitaţi. Citește mai mult...

Ti-ai propus sa dai jos macar cateva kilograme pana la sarbatori? Afla trucurile recomandate de Dr. Oz, dar si de nutritionistii Gheorghe Mencinicopschi si Mihaela Bilic! Găsește-ți motivația!

In anul 2013 ajungem să dăm crezare unor idei vechi despre alimentaţie şi diete, rămase moştenire de la generaţiile anterioare.

Ouăle nu sunt bune pentru inimă -  Specialiştii americani susţin că persoanele sănătoase pot consuma un ou pe zi fără nici un risc. Penny Kris-Etherton, profesor în cadrul Penn State University, susţine că dacă ne raportăm la cantitatea totală de grăsimi, şi deci colesterol, pe care o consumăm zilnic, cea provenind de la un singur ou nu înseamnă mai nimic.

În plus, atunci când cantitatea de colesterol consumată depăşeşte cu puţin nevoile organismului, acesta pur şi simplu nu mai produce el însuşi colesterol pentru a compensa. Prin comparaţie, grăsimile trans şi cele saturate sunt cu mult mai periculoase pentru sănătate, iar un ou de dimensiuni mari conţine 2 grame de grăsimi saturate (10 procente din doza zilnică permisă) şi 0 grăsimi trans.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ce contine un ou? Conform whfoods, un ou de gaina are circa 50 de grame si contine 70-80 de calorii.  Citește mai mult...

Cepele facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Găsește-ți motivația!