Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune cum trebuie să mâncăm în perioada Sărbătorilor Pascale astfel încât să nu se îmbolnăvim.

„După o perioadă de post în care organismul a fost liniştit, nu i-am dat proteină animală, nu i-am dat grăsime, vii apoi cu o avalanţă de nutrienţi mai ales de origine animală care presupune o digestie mai elaborată, acest lucru nu face altceva decât să îngroaşe rândurile pacienţilor care ajuns la spital”, a afirmat medicul Damian Şerban.

„Poţi să mănânci, dar câte puţin din fiecare. De exemplu, poţi mânca 150 de grame de friptură de miel, mai ales dacă nu este prăjită, ci făcută la cuptor. La asta adaugi alături o salată mare, ca să te saturi. Totul ţine de cantităţi.”

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ziarul Gandul. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Medicul Şerban Damian explică tot ce trebuie să conţină meniul în perioada rece pentru a nu te îngrăşa. Citește mai mult...

***

Slabirea pentru ca trebuie, din motive de estetica, nu da intotdeauna rezultatele dorite, iar nemultumirile legate de propriul corp pot persista. Găsește-ți motivația!

Pacaleste foamea in Post cu fructe si legume

Pacaleste foamea in Post cu fructe si legume


Publicat în Evenimentul Zilei

O gulie are doar 27 de calorii la 100 g. Poate fi pregatit un piure din gulii sau pot fi prajite precum cartofii.

Dupa atatea saptamani fara carne, multi dintre oameni au inceput sa se plictiseasca de aceleasi legume si fructe pe care le-au consumat intreaga perioada.

In primul rand, lamaile verzi sunt foarte nutritive si ofera o multime de fibre si vitamina C. Cei care vor sa se bucure de beneficiile acestui fruct, nu trebuie decat sa il utilizeze intr-o salata de fructe sau la acrirea unei ciorbe. Dupa iesirea din post, este ideal si pentru a aroma o friptura de peste sau de pasare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Fructele şi legumele răcoritoare specifice aceste perioade ne aduce aportul necesar de vitamine şi proteine. Citește mai mult...

Dr. Oz recomandă fructele de kiwi ca o gustare energizantă, deoarece au un conţinut mare de vitamine şi minerale cu rol revigorant asupra organismului.  Găsește-ți motivația!

Importanta gustarilor intre mese rezida in faptul ca iti modereaza senzatia de foame dintre mesele principale, si astfel nu te vei aseza la masa cu o foame de lup.

1. 1 pumn mic de alune, nuci, migdale, fistic sau alte fructe oleaginoase fara coaja;

2. 2 morcovi cruzi taiati bastonase sau 2 crengute de telina + 2 linguri de tzatziki (iaurt cu usturoi si castraveti);

3. 10 masline negre sau 15 masline verzi;

4. 1 iaurt mic cu fructe (150 g);

5. 1 ou fiert uns cu mustar + 1 ardei gras;

6. 5 fructe uscate (caise sau prune);

7. 1 fruct mare paroaspat (mar, para, gutuie, banana, grapefruit, portocala, piesica, mandarina) sau 2 kiwi sau 3 prune (caise);

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Holbaek, un orăşel danez, pare să fi găsit soluţia pentru a combate fenomenul obezităţii la copii. Omul-cheie din spatele reuşitei este un medic pediatru pe nume Jens Christian Holm. Citește mai mult...

Dr. Oz sustine ca este important sa consumam quinoa, deoarece contine toti cei noua aminoacizi esentiali, fiind o proteina de calitate. Găsește-ți motivația!