Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Este important ca alimentele din dieta de vară să fie nu numai răcoroase, ci și ușoare și să aibă acțiune calmantă.

Alimentele cu efect răcoritor sunt zarzavaturile cu frunze verzi, legumele care au un conținut scăzut de amidon (fasolea verde și galbenă, conopida, broccoli, dovleceii, ciupercile, castraveții) și fructele proaspete de sezon (în special pepenele).

Când temperaturile de afară sunt crescute este indicat să se evite consumul alimentelor care scad nivelul energetic al organismului (nucile, carnea, ouăle și chiar semințele și cerealele integrale). De asemenea, restricție trebuie să se impună și la alimentele cu un mare conținut de zahăr și sodiu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Doctorul zilei. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Lupta anticancer este un subiect care, din păcate, este din ce în ce mai actual. Citește mai mult...

***

Vezi tentații pretutindeni, iar dieta ajunge să fie o provocare mentală, mai mult decât una fizică? Găsește-ți motivația!

Povestea sarmalelor

Povestea sarmalelor


Publicat în ierburiuitate.wordpress.com

Cu toții am auzit de așa zisa origine turcă a sarmalelor, dar realitatea stă un pic altfel.

Sarmaua nu este exclusiv românească, dar nici turcească, bulgărească, croată sau albaneză, așa cum ar susține fiecare apărator al bucătăriei tradiționale din aceste țări balcanice. 

Sarmaua este, însă, un preparat specific sud estului Europei, cu o istorie mai veche decât a oricărui stat sus-menționat și a cărei răspândire depășește cu mult granițele naționale.

Ele sunt menționate în dicționarele vechi, cum este cel al lui Șăineanu (1929) sau Scriban (1939), dar apar și în cartea lui Mihai Lupescu, Bucătăria Țăranului Român, trimisă spre publicare în 1916.

Câte gospodine, atâtea feluri de sarmale, aș spune, și chiar și așa am reușit să pierdem pe drum o mare parte din diversitatea lor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto flickr/diettogopics

Îți mai recomandăm:

Chiar daca suntem in Post, sarmalele pot fi la fel de gustoase.  Citește mai mult...

Nutritionistii subliniaza ca atunci cand tii dieta, ai nevoie de legume care sa fie sarace in calorii Găsește-ți motivația!

Prima greseala pe care o fac foarte multi romani: lipsa micului dejun.

Lipsa micului dejun este o cauza frecventa a ingrasarii si/sau a esecului in dieta. Lucru dovedit stiintific, fara nici o marja de eroare: daca nu maninci dimineata, te ingrasi, iar regimul de slabire va avea rezultate minine. Lipsa micului dejun are efecte negative asupra creierului, el poftind, tot restul zilei, la alimente cu continut caloric mare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Unul dintre secretele procesului de slabire si al mentinerii este, fara doar si poate, micul dejun servit zi de zi. Citește mai mult...

Dorinta de a slabi motiveaza oamenii sa faca sport insa fenomenul nu dureaza. Găsește-ți motivația!