Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Cât de nesănătoase sunt sosurile

Gustul multor preparate culinare e parcă incomplet dacă nu are puţin muştar, o linguriţă de ketchup sau un strop de maioneză. Iată însă şi ce ne recomandă specialistul.

Ketchup - Cine nu a folosit vreodată ketchup?! La un sendviş, la pizza, cartofi prăjiţi, chiar şi la friptură, există persoane care îl consumă frecvent. Cât de sănătos e? Dacă nu are aditivi şi conservanţi, poate fi considerat un produs sănătos, fiind o simplă pastă de roşii, aşadar o sursă de vitamine şi antioxidanţi, aşa cum e licopenul. Uneori se adaugă şi zahăr, deci îi creşte valoarea calorică. Ketchupul picant poate fi iritant pentru mucoasa gastrică. Se recomandă la cartofi, orez, legume, carne, ouă şi se poate înlocui cu sos tomat cu sare, deşi nu e chiar acelaşi lucru în privinţa gustului şi a consistenţei. Cantitate recomandată: 20-30 g/zi.

Maioneză - În bucătăria bunicilor şi în cea a mămicilor, maioneza (preparată din galbenuş şi ulei) este cu siguranţă prezentă măcar de câteva ori pe an. Cât de sanatoasa e? Nu este un produs foarte sanatos, pentru că are o valoare calorică mare, fiind o combinaţie de ulei şi galbenuş de ou.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

De exemplu ketchup-ul are un continut ridicat de sodiu si zahar. Citește mai mult...

***

Iată câteva din cele mai importante reguli de conduită socială stipulate în manualul de bună purtare, pe care orice femeie trebuie să le ştie. Găsește-ți motivația!

Marul, un izvor de sanatate

Marul, un izvor de sanatate


Publicat în Mayra.ro

Merele suplimenteaza alimentatia in timpul curei de slabire.

Un mar pe zi va ajuta foarte mult in situatia in care doriti sa incepeti o cura de slabire. Merele introduc si materii care genereaza depuneri in organism (celuloza, pectina), care joaca un rol important in golirea organismului de metalele grele toxice, posibile substante cancerigene si provocatoare de colesterol. Astfel merele pot fi introduse in alimentatia celor care fac cura de slabire, fiind eficace si impotriva celulitei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Merele sunt fructele perfecte cu un gust deosebit de bun, sunt energizante si extrem de utile in regimul de slabire. Citește mai mult...

Pe langa mancare, este bine sa incerci sa iti impui anumite obiceiuri sanatoase. Găsește-ți motivația!

Cinci cauze ale kilogramelor in plus

Cinci cauze ale kilogramelor in plus


Publicat în Evenimentul Zilei

Un program neregulat de somn, dar si orele de culcare foarte tarzii, pot influenta greutatea.

Atunci cand stati treji pana tarziu in noapte simtiti nevoia sa rontaiti ceva, iar acest lucru nu face decat sa aduca in plus cateva calorii. „Aceasta situatie se traduce prin compensare la nivelul apetitului, al aportului alimentar (activarea hormonilor care influenteaza apetitul), iar rezultatul nu poate fi altul decat „castigul” ponderal”, este de parere Eduard Adamescu, medic nutritionist la Cabinetul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Calea Mosilor” din Bucuresti.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cine se culca tarziu are mai mult timp la dispozitie pentru a mai ciuguli cate ceva, Ceea ce inseamna calorii in plus. Citește mai mult...

Putini romani fac si sport atunci cand tin un regim alimentar pentru a slabi. Găsește-ți motivația!