Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Care sunt cele mai bune conserve?

Publicat în Ce se intampla doctore?
Care sunt cele mai bune conserve?

Daca puneti la congelator legume si fructe de origine controlata, culese in plin sezon, aveti un material biologic care nu a fost supus proceselor chimice.

Cu siguranta ati savurat muraturi in sare traditionale. Aceasta metoda de conservare dezvolta probiotice in mod natural, asadar vorbim despre componente care intăresc sistemul imunitar si protejeaza colonul. Dar in privinta acestor conserve excelente se fac trei greseli de catre cele mai multe gospodine.

A doua greseala este sa folositi sare grunjoasa din comert care contine antiaglomeranti. Sunt extem de nocivi pentru organismul uman si nu ar trebui ingerati de catre copii, spre exemplu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Este bine sa culegeti florile de soc din locuri care nu sunt pe marginea drumului. Citește mai mult...

***

Ziua 1 e mai usoara decat credeai. Esti entuziasmata, te-ai pus pe treaba, hai sa facem asta. Găsește-ți motivația!

Am ales cele mai slabe caloric legume, trei la numar, alimente pe care ti le recomandam sa le consumi doar in combinatie cu alte mancaruri.

Telina: Intr-adevar, poti sa te indopi cu telina si sa nu mananci aproape nimic in ceea ce priveste numarul de calorii. Merita insa? Raspunsul? Depinde. In combinatie cu alte alimente si legume, folosita ca si condiment, telina este ideala. O bucata mare din aceasta leguma iti va oferi insa doar 1,6 procente din necesarul zilnic de calciu si doar 2 procente din necesarul de vitamina C.

Pentru ca desi vitamina C si calciu putem lua din alte legume, telina contine o importanta cantitate de fibre si vitamina K. O folosi ca ornament pentru salatele de vara pe care le consumi cu atata placere. Alternativa cea mai buna? Morcovii, legumele cele mai bogate in betacarotenul atat de necesar ochilor, care pot fi presarati in salate renuntand astfel complet la telina.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ştiai că doar 200 de grame de salată de legume acoperă o treime din necesarul zilnic de vitamina C? Citește mai mult...

Micul dejun este primul pas pe care nu trebuie sa-l sari din planul tau zilnic.  Găsește-ți motivația!

În loc să mănânci o ciocolată la gustările dintre mesele principale este mai bine să faci alegeri care să-ți confere sațietate, dar fără să-ți saboteze dieta.

Seminţele de floarea-soarelui crude - O porţie potrivită pentru consumul zilnic constă în 1 lingură cu seminţe de floarea-soarelui. Poţi să le consumi ca atare sau să le presari peste salatele de verdeţuri.

Afinele - Aceste fructe conţin antioxidanţi cu efect spectaculos pentru sănătatea creierului, a inimii, a ochilor, care menţin glicemia sub control. Se consumă ca atare sau alături de două linguri de iaurt grecesc pentru un plus de calciu şi proteine.

Un ou fiert - Este potrivit pentru gustările dintre mese, deoarece conţine mult seleniu, iod, biotină, acid folic şi vitaminele B2, A, D şi B12.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Dacă te-ai decis să ţii Postul Paştelui e bine să nu duci lipsă de proteine vegetale.  Citește mai mult...

Foloseste o masa sau o fata de masa neagra. In practica Feng Shui negrul actioneaza ca un inhibator al poftei de mancare. Găsește-ți motivația!