Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Care este diferența între iaurt și chefir?

Publicat în Clickpoftabuna.ro
Care este diferența între iaurt și chefir?

Pentru a prepara iaurt ai nevoie de lapte fiert și iaurt, la chefir sunt necesare cristale de chefir

Produsele lactate se numără printre cele mai sănătoase alimente. Ele contribuie la îmbunătățirea digestiei și sunt o sursă de calciu și de bacterii benefice. Totuși, iaurtul și chefirul au proprietăți diferite.

- Temperatura de preparare

- Modul de preparare

- Ce bacterii conțin

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Clickpoftabuna.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Când vremea urâtă ne ţine închişi în casă săptămâni la rând, proasta dispoziţie poate fi controlată și prin dietă. Iată ce alimente te ajută! Citește mai mult...

***

Ca să te menţii la o greutate normală ai nevoie de un aport caloric care se situează în jurul valorii de 2500 kilocalorii pe zi.  Găsește-ți motivația!

Dincolo de savoarea lor, s-a dovedit că fructele şi legumele au efecte benefice asupra sănătăţii şi vitalităţii.

Dincolo de savoarea lor, s-a dovedit că fructele şi legumele au efecte benefice asupra sănătăţii şi vitalităţii. Multe dintre vitaminele şi mineralele vitale, cum ar fi antioxidanţii, vitaminele A, B, C, E, acidul folic, potasiul, calciul, magneziul, zincul sau aminoaccizii se găsesc în fructele proaspete şi în legume. În plus, fructele şi legumele sunt o sursă pentru o altă substanţă esenţială pentru sănătate: apa.

Pentru masa de seară: 125 g ananas proaspăt, 125 g struguri, 50 g salată verde, 50 g ţelină. Conţine vitamina B6, vitamina C, magneziu, niacin, triptofan.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sfecla rosie, chiar daca este dulce, are putine calorii si nu ingrasa. Citește mai mult...

Dacă tot este parte din viața noastră, să învățăm să gestionăm mai bine stresul și să-l transformăm în ceva pozitiv.  Găsește-ți motivația!

De decenii intregi, expertii in medicina au dezbatut aprins beneficiile si pericolele dietelor prea bogate in proteine, asa cum este faimoasa dieta Atkins.

Dupa efectuarea de numeroase teste clinice de evaluare acestor tipuri de regimuri alimentare, cercetatorii, medicii nutritionisti si consultantii in nutritie confirma ipotezele celor care critica de ani buni principiile dietelor bazate pe proteine, care ar creste riscul dezvoltarii mai multor probleme de sanatate:

  • Problemele cardiace si ale colesterolului
  • Afectiunile renale
  • Carentele nutritive
  • Predispozitia la osteoporoza
  • Riscul crescut de cancer
  • Leziunile organelor interne
  • Scurtarea duratei de viata

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sunt afectate femeile in varsta, care urmeaza diete hiperproteice, de tipul Atkins. Citește mai mult...

Mihaela Bilic, Gheorghe Mencinicopschi, Serban Damian, Lygia Alexandrescu si Ovidiu Bojor va spun ce mananca.  Găsește-ți motivația!