Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Carbohidrati

Carbohidraţii. Îngraşă sau ba?

Publicat în Cuget Liber
Carbohidraţii. Îngraşă sau ba?

Carbohidraţii sunt o categorie de nutrienţi din cele patru care ne alimentează corpul cu energie.

Ce rol au

Carbohidraţii sunt sursa primară de energie a organismului nostru, cum e combustibilul pentru maşini. Energia furnizată ne ajută la funcţionarea inimii, a plămânilor, a creierului şi a muşchilor. Pentru creier, rolul lor este să ne facă să gândim limpede, iar pentru muşchi să îi susţină în timpul efortului fizic.

Îngraşă sau sau nu?

Orice mâncare îngraşă dacă mănânci prea mult, aşa că nu prea contează dacă e bogată sau nu în carbohidraţi. Bilanţul se calculează până la urmă în kilojouli. Carbohidraţii puri au acelaşi număr de kilojouli per gram ca şi proteinele pure, dar în comparaţie cu grăsimile pure au aproximativ jumătate din cantitatea de energie per gram.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Cuget Liber. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Mancatul foarte des va stimula metabolismul si te va ajuta sa slabesti. Citește mai mult...

***

Obsesia regimului de slabit ne condamna la o viata concentrata pe kilogramele in plus. Găsește-ți motivația!

Greseli in dieta

Greseli in dieta


Publicat în Dietetik.ro

Una din cele mai mari greseli este ca multe dintre noi ajung sa se infometeze.

E foarte important sa ai un aport zilnic de cel putin 1200 de calorii. Altfel vei fi obosita, nu te vei putea concentra si vei trai cu o permanenta senzatie frustranta de foame.

Greseala numarul doi in dieta se refera la pastilele de slabit care promit marea cu sarea.

Nu vei face decat sa te deshidratezi si sa dai o gramada de bani pe niste medicamente care iti vor da metabolismul peste cap. Uita de suplimentele alimentare si de pastilele de slabit. Axeaza-te mai degraba pe un regim de viata sanatos in care sa ai o dieta abundenta in alimente proaspete.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu cauta refugiu in mancare cand esti stresat, ci incearca sa cauti alte metode de a mentine nivelul stresului scazut. Citește mai mult...

Iată câteva din cele mai importante reguli de conduită socială stipulate în manualul de bună purtare, pe care orice femeie trebuie să le ştie. Găsește-ți motivația!

Sucurile de legume şi fructe sunt o modalitate ideală de a-ţi suplimenta dieta cu vitamine şi minerale.

Sucurile de legume şi fructe sunt o modalitate ideală de a-ţi suplimenta dieta cu vitamine şi minerale. Dacă nu ai timp să consumi cele cinci porţii de fructe şi legume recomandate zilnic, atunci bea un suc delicios dintr-o combinaţie de crudităţi.

Suc cu antioxidanţi: 5 frunze de salată verde, 1 castravete mediu, 3 tulpini de ţelină, 1 mâna mare de frunze de spanac, 2 mâini de afine, 2 căpşune, 1 portocală, 1 jumătate de măr.

Suc roşu: 1 sfeclă roşie mică, 5 morcovi, 1 măr roşu, 5 frunze de mentă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dacă ştii să mănânci cu cap, ai toate şansele să slăbeşti rapid. Nu contează doar caloriile conţinute de alimente, ci şi ora la care iei masa.  Citește mai mult...

Uita de vechile obiceiuri zilnice si vezi care sunt cele 7 schimbari pe care trebuie sa faci pentru ca dieta pe care o tii sa fie eficienta.  Găsește-ți motivația!