Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Legume

Beneficiile vinetelor

Publicat în SfatulMedicului.ro
Beneficiile vinetelor

Beneficiile pe care vinetele le aduc sanatatii organismului deriva din nutrientii acestor legume populare si apreciate pentru gustul lor specific.

Beneficiile pe care vinetele le aduc sanatatii organismului deriva din nutrientii acestor legume populare si apreciate pentru gustul lor specific. Astfel, circa 82 de grame de vinete contin: 

- Calorii 19 kcal;

- Fibre 11% din doza zilnica recomandata;

- Acid Folic 4,5% din doza zilnica recomandata;

- Vitamina K 3,5% din doza zilnica recomandata;

- Vitamina B6 3,5% din doza zilnica recomandata;

- Vitamina C 3% din doza zilnica recomandata;

- Magneziu 2,8% din doza zilnica recomandata;

- Vitamina B3 2,6% din doza zilnica recomandata;

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în SfatulMedicului.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Parte comestibila a cerealelor este o resursa bogata de sanatate. Citește mai mult...

***

Am pus la cale un plan de slabit la birou fara a pierde timp special pentru asta. Găsește-ți motivația!

Dieta celor 5 factori

Dieta celor 5 factori


Publicat în Feminis.ro

Dieta celor 5 factori (in orgininal, The 5 Factor Diet) este, spun specialistii, un plan de alimentatie bine echilibrat.

Dieta celor 5 factori (in orgininal, The 5 Factor Diet) este, spun specialistii, un plan de alimentatie bine echilibrat, care include toate grupele de alimente, nu lasa nimic pe dinafara si, intr-un mod foarte subtil si foarte inteligent, ii ajuta pe oameni sa isi schimbe comportamentele alimentare care i-au determinat sa acumuleze kilogramele nedorite.

Numarul care apare in denumirea acestei diete vine nu doar de la numarul de elemente pe care fiecare masa principala ar trebui sa le includa - proteine, carbohidrati complecsi, fibre, grasimi si fluide - dar aceasta cifra arata si cele 5 mese zilnice recomandate (mic dejun, pranz, cina si cele doua gustari dintre mese).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este cea mai in voga dieta de la Hollywood, tinuta de zeci de vedete. Descopera care sunt principiile extrem de simple care stau la baza ei.  Citește mai mult...

Sportul este un element de baza, insa alimentatia joaca un rol decisiv si trebuie controlata ca atare. Găsește-ți motivația!

Elimina kilogramele in plus, consuma carbohidrati!

Elimina kilogramele in plus, consuma carbohidrati!


Publicat în Ce se intampla doctore?

Consumati legume proaspete si cereale integrale din musli, paste sau paine neagra.

Intr-un studiu care va aparea in The Journal of Nutrition, cercetatorii americani evidentiaza beneficiile consumului abundant de legume si cereale care contin glucide cu absorbtie lenta. Pe langa faptul ca acestea duc la eliminarea kilogramelor in plus, carbohidratii sanatosi mai au un avantaj: reduc inflamatia din corp.

Intr-un studiu care s-a facut pe un grup de 80 de persoane care a inclus atat adulti sanatosi cat si cu probleme de greutate, specialistii au evidentiat faptul ca dieta bogata in carbohidrati din legume si cereale integrale a redus cu 22 la suta nivelul proteinei C-reactive, un biomarker pentru inflamatie.

"Aceasta descoperire este foare importanta pentru ca se stie faptul ca proteina C-reactiva este asociata cu cresterea riscului de cancer si boli cardiovasculare" a declarata dr. Marian Neuhouser, unul dintre autorii studiului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Consumi preponderant alimente industrializate? Citește mai mult...

În cazul cartofilor prăjiţi cumpăraţi la fast food, aproape jumătate din valoarea nutriţională completă provine din grăsimile absorbite în timpul prăjirii.  Găsește-ți motivația!