Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Beneficiile consumului de ananas

Publicat în Dietetik.ro
Beneficiile consumului de ananas

Fie ca e consumat proaspat sau in compoturi, ananasul, pe langa gustul foarte bun, detine adevarate virtuti terapeutice.

Ananasul este bogat in vitaminele A, B, B1, C, calciu, betacaroten, potasiu, fibre si mangan. 

Care sunt beneficiile consumului de ananas?

Datorita continutului de fibre, ananasul ajuta la mentinerea unei digestii bune.

Studiile au aratat ca ananasul ajuta stomacul sa digere mai bine alimentele, scazand riscul de inflamare sau de balonare.

Stimuleaza arderea naturala a grasimilor. La 100 de grame de ananas proaspat avem 52 de calorii, iar la 100 de grame de ananas compot avem 83 de calorii, ceea ce il face ideal in curele de slabire.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Dietetik.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Savuros si racoritor, ananasul este o sursa excelenta de mangan, de vitamina C si de fibre. Citește mai mult...

***

Capsaicina din ardeii iuţi accelerează arderea caloriilor, arată multe cercetări. Află de la Dr. Oz cum acţionează ea! Găsește-ți motivația!

Reluarea la nesfarsit a regimurilor restrictive ne pun sanatatea in pericol.

"In cazul regimurilor hiperproteice riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare este destul de mare. Anorexia nervoasa si bulemia sunt alte boli care duc la deces", precizeaza nutritionistul Mencinicopschi. Dr. Ligya Alexandrescu spune ca imediat ce am slabit, trebuie sa tinem un regim de intretinere. "Odata ajunsi la greutatea dorita, anumite alimente, interzise in dieta, trebuie reintroduse treptat, pentru ca organismul sa nu se simta slabit", mentionează nutritionistul Alexandrescu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Reluarea la nesfarsit a regimurilor restrictive ne pun sanatatea in pericol. Citește mai mult...

Astazi la sala Cara Dans din Grozavesti Bucuresti, Monica Ramirez povesteste cum a reusit sa slabeasca 70 de kg. Găsește-ți motivația!

Codurile PLU arata daca un produs este ecologic sau modificat genetic.

Codul de bare pe autocolant este pentru identificarea pretului. Etichetele de pe fructe si legume vor avea, de asemenea, un cod de 4 sau 5 cifre. In cazul in care productia dumneavoastra are 4 cifre, aceasta inseamna ca a fost „crescut conventional, dar nu ecologic”. In cazul in care are 5 cifre, si incepe cu un 9, aceasta inseamna ca productia a fost cultivata ecologic. Un cod de 5 cifre care incepe cu un 8 indica faptul ca productia a fost modificata genetic.

De exemplu, daca un mar are codul “6584″, marul a fost crescut dintr-un rasad nealterat cu posibila utilizare a fertilizantilor si a pesticidelor. Un alt mar care are codul “96584″ a fost crescut ecologic. Un mar avand codul “86584″ a fost modificat genetic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nicio companie din TOP 10 retaileri prezenti in tara nu vinde fructe sau legume romanesti. Citește mai mult...

Lipeste-ti fotografii pe frigider. Poti opta pentru o fotografie in care aveai mai putine kilograme decat acum. Găsește-ți motivația!