Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Am fost vegan pentru o lună

Publicat în Eusuntv.ro
Am fost vegan pentru o lună

Am încercat să fiu vegan pentru o lună și am eșuat lamentabil

Dați-mi voie să vă explic cum s-a întâmplat totul.

Medic fiind, m-am plasat sceptic. Știam că e foarte greu să-ți iei nutrienții doar din legume, semințe, fructe. Cu vitamina B12 e complicată treaba, deoarece se găsește doar în produse de origine animală și-n cele vegane îmbogățite cu B12, dar e discutabilă „îmbogățirea” asta și e nevoie de suplimentare serioasă. Adăugăm calciul, zincul, fierul și lista problemelor crește. Până în momentul începerii exercițiului, știam că omul e un animal omnivor, că strămoșii noștri au fost vânători și pescari, că proteinele diferă din punct de vedere al calității, că unii aminoacizi nu se găsesc în cele mai multe plante, că animalele care consumă carne bat la orice oră în inteligență animalele care consumă doar plante, că există diferențe serioase în creier între specii. Tot m-am înhămat la challenge, ca o curiozitate.

Tot felul de vedete recomandă veganismul, adică evitarea oricărui produs alimentar de origine animală. O fac arătând cum sunt chinuite animalele, cum industria asta distruge planeta. Acestea sunt puncte forte pe care orice vegan ți le aruncă în față și e capabil să vină cu exemple nesfârșite când vrei să-l contrazici.

Am mâncat cereale fără zahăr, cu lapte de cocos sau migdale, fructe de toate felurile, salate, legume la cuptor sau fierte, semințe, supe de linte, tofu. După câteva zile, ne simțeam minunat, chiar părea că ne obișnuiserăm cu totul, eram mai energici ca niciodată. Apoi, dezastru. După două săptămâni, am început să mai avem forță pentru aproape nimic. Eram într-o stare de oboseală generală, fără niciun chef, cu amețeli, cu lentoare, cu tot tacâmul. Mă tot întrebam unde să fie greșeala și dacă nu cumva altceva produce simptomele, fără vreo legătură cu dieta.

N-am găsit nimic. Un vegan are nevoie, ca orice om, de proteine. Cam 0.8 grame per kilogram corp, asta însemnând vreo 60 de grame pe zi pentru mine. Proteinele se găsesc în legume, fructe, semințe, dar în cantități mai mici decât în carne. Semințele sunt cele mai bogate, dar ca să iei 20 de grame de proteine la o masă, îți trebuie o cantitate considerabilă; ele sunt bogate în grăsimi și destul de calorice – dai peste cap intake-ul de calorii și te îngrași negreșit.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eusuntv.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Dr. Radulescu revine cu un nou articol după mii de comentarii primite din ambele tabere Citește mai mult...

***

Toxinele pot fi eliminate în timp record. Învaţă cum de la dr. Mihaela Bilic. Găsește-ți motivația!

Dieta cu legume

Dieta cu legume


Publicat în Marya.ro

Gulia poate fi consumata atat gatita, cat si cruda, sub forma de suc sau taiata cubulete cu putina sare.

Gulia poate fi consumata atat gatita, cat si cruda, sub forma de suc sau taiata cubulete cu putina sare. Este perfecta in curele de slabire sau detoxifiere, deoarece nu are colesterol si are putine calorii. In plus, este benefica in caz de anemie si este recomandata si bolnavilor de diabet, deoarece regleaza glicemia. Contine vitamina C, intareste imunitatea, sistemul osos si dintii, dar nu este recomandata persoanelor care sufera de tiroida.

Fasolea rosie este si ea o leguma cu proprietati puternic antioxidante. Este un aliment satios, deoarece contine amidon, deci nu trebuie consumata in exces ca sa sature pentru vreme indelungata. In plus, fasolea iti da energie, este extrem de hranitoare pentru organism si este si ieftina, iar o singura lingura de fasole contine mai multe fibre decat o felie de paine integrala.

Prin urmare, alege cu grija alimentele din farfuria ta si nu va mai trebui sa-ti faci griji de capacitatea lor de a te mentine satula si slaba.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Primavara este anotimpul ideal pentru inceperea unei cure de slabire sau a unei diete de detoxifiere a organismului. Citește mai mult...

Trebuie să mănânc numai când îmi este foame? Află de la Dr. Oz adevărul despre trucurile de slăbit! Găsește-ți motivația!

Dieta de toamna

Dieta de toamna


Publicat în Dietetik.ro

Ideal este ca raportul fructe-legume sa fie de patru portii de fructe, la cinci portii de legume.

Pentru a avea succes si pentru a duce la o scadere reala in greutate, in perioada dietei cu fructe si legume, sunt recomandate cel putin noua portii de fructe si legume in fiecare zi. Ideal este ca raportul fructe-legume sa fie de patru portii de fructe, la cinci portii de legume. Legumele poti fi pregatite, desi in cazul in care se poate este recomandata consumarea lor in stare cruda, la cuptor, fierte in apa sau in aburi.

Sucurile de fructe si legume se consuma dimineata, dar trebuie retinut ca fructul intreg este mai sanatos decat sucul. La jumatatea distantei intre micul dejun si masa de pranz se pot manca fructe.

Masa de pranz trebuie sa includa doua trei legume de sezon, care ajung la maturitate toamna, fie crude, fie fierte. O salata de fructe sau de legume de toamna sunt solutia ideala pentru masa de seara, fiind foarte usor de digerat.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Salatele trebuie inlocuite toamna cu supe calde sau cu legume gatite in aburi. Citește mai mult...

Expertii in nutritie recomanda consumul a cel putin 400 g de fructe si legume, impartite in cinci portii, in fiecare zi.  Găsește-ți motivația!