Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Găteşte alimente diverse, alegând în fiecare săptămână câteva legume pe care să le foloseşti pentru tocăniţe şi supe/ciorbe.

Găteşte alimente diverse, alegând în fiecare săptămână câteva legume pe care să le foloseşti pentru tocăniţe şi supe/ciorbe. Nu mânca toate produsele de post pe care le găseşti la supermarket! Fii selectivă şi citeşte înainte lista cu ingrediente. Iar dacă poţi să le prepari acasă este de preferat să faci acest lucru în weekend pentru a fi aprovizionată în timpul săptămânii.

Gândeşte în mare un meniu general, diversificat fără să te complici! Alege 2-3 opţiuni pentru micul dejun (de exemplu, în loc de cereale cu lapte de vacă foloseşte laptele vegetal, în loc de pâine cu pateu de porc alege pâinea cu pastă de năut, salată de vinete, pastă de avocado, zacuscă, pateu de linte, în loc de cereale cu iaurt prepară un terci din fulgi de ovăz cu diverse fructe proaspete sau uscate, înlocuieşte untul cu unt de arahide sau de cocos presat la rece etc).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Micul dejun este primul pas pe care nu trebuie sa-l sari din planul tau zilnic.  Citește mai mult...

***

Celulele adipoase „obosite” stimulează creşterea în greutate. Găsește-ți motivația!

5 motive sa mananci capsuni

5 motive sa mananci capsuni


Publicat în Adevarul

Capsunile sunt surse de antioxidanti, de aceea mentin organismul tanar mai mult timp.

Capsunile sunt formate din 90% apa si din 5% zahar. Aceasta cantitate mica de zahar se elibereaza lent in sange si nu duce la o crestere semnificativa a glicemiei, capsunile incadrandu-se in categoria alimentelor cu indice glicemic scazut. Din acest motiv, fructele sunt recomandate si persoanelor care sufera de diabet zaharat.

100 de grame de capsuni proaspete aduc organismului doar 32 de calorii si circa 98% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Prin comparatie, 100 de grame de portocale aduc 75% din necesarul zilnic de vitamina C.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Spanacul contine magneziu, element esential pentru multe dintre procesele care se petrec la nivelul celulelor. Citește mai mult...

Tuturor ne place sa ne mentinem greutatea ori sa slabim fara dieta. Găsește-ți motivația!

De ce ne balonam? Cauze si remedii

De ce ne balonam? Cauze si remedii


Publicat în Libertatea

Acestea sunt alimentele care fermenteaza in stomac si induc senzatia de balonare: fasolea, nautul, lintea, varza, ceapa, prunele, smochinele, curmalele.

Lactatele in sine nu au acest efect, dar daca le consumi intr-o cantitate mai mare nu vor mai fi atat de prietenoase.

In general, cu cat inaintezi in varsta, organismul tolereaza mai putin lactoza, pentru ca scade secretia unei enzime care ajuta la digestia produselor lactate. Daca stii ca ai probleme cu balonarea, evita produsele lactate bazate pe lapte integral si branzeturile grase. Sunt de preferat iaurtul si cascavalul. Totodata, bauturile carbogazoase blocheaza tubul digestiv, provocand o dilatare a peretilor stomacului si a intestinelor. Ca urmare, ai o senzatie de tensiune in zona abdomenului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In cazul in care balonarea a devenit ceva obisnuit, este cazul sa-ti faci un jurnal al alimentelor pe care le consumi. Iata o lista a alimentelor care te baloneaza si iti creeaza disconfort abdominal. Citește mai mult...

Incearca sa folosesti din ce in ce mai putin zahar pana cand vei observa ca poti sa consumi ceaiurile si fara zahar.  Găsește-ți motivația!