Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Iată un plan de alimentaţie pentru o zi, sănătos şi echilibrat, la îndemâna oricui. Acesta poate fi folosit şi pentru slăbit.

O divizare optimă a caloriilor pentru o zi arată astfel:

Micul dejun - Prima masă a zilei este şi cea mai importantă, ea furnizând energia necesară pentru tot parcursul zilei. Micul dejun trebuie luat la 30 minute-1 oră de la trezire, timp în care metabolismul îşi reglează funcţiile după un somn odihnitor.

Dacă vei sări peste această masă, pe parcursul zilei vei avea tendinţa să exagerezi aportul alimentar la celelalte mese. Există numeroase studii care au făcut o corelare între obezitate şi lipsa micului dejun în alimentaţia subiecţilor, aşa că mai ales dacă vrei să pierzi în greutate, consumă cu încredere un mic dejun consistent.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Cuget Liber. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Micul dejun ar trebui luat la 30 minute, maximum o oră după ce te-ai trezit. Citește mai mult...

***

Dr. Şerban Damian îţi dezvăluie adevărul despre cele mai cunoscute 10 mituri în menţinerea siluetei. Găsește-ți motivația!

Nutriţioniștii afirmă însă categoric: grăsimile sunt foarte importante pentru o dietă echilibrată și nu trebuie, sub nicio formă, eliminate din alimentaţie.

Vara, cele mai multe dintre doamne îşi revizuiesc drastic regimul alimentar şi, de multe ori, renunţă la ingredientele considerate a fi bogate în calorii, pe primul loc aflându-se grăsimile, dezavantajate de numeroasele calorii pe care le aduc.

Nutriţioniștii afirmă însă categoric: grăsimile sunt foarte importante pentru o dietă echilibrată și nu trebuie, sub nicio formă, eliminate din alimentaţie. Pentru ca organismul nostru să funcţioneze la potenţial maxim trebuie să includem în alimentaţie toate tipurile de nutrienţi: glucide, proteine și grăsimi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii ne atentioneaza ca grasimile sunt foarte importante pentru o dieta echilibrata si nu trebui eliminate din alimentatie. Citește mai mult...

Dieta ketogenica promite rezultate care se mentin o perioada lunga de timp. Găsește-ți motivația!

Branza este uneori cam prea grasa - dar ea este alimentul cel mai bogat in calciu.

Poti sa mananci orice, dar cu moderatie! De exemplu: ficatul este un aliment consistent - dar el reprezinta sursa cea mai bogata in fier.

Branza este uneori cam prea grasa - dar ea este alimentul cel mai bogat in calciu.

Painea ingrasa - dar ea este principala sursa de fibre, magneziu si vitamine din grupa B, de care avem o nevoie vitala.

Dimineata se consuma branza, unt, iaurt. La pranz se consuma proteine; seara se consuma mancaruri usoare.

Nici un aliment nu ingrasa cu conditia de a nu fi consumat in exces. Sunt acceptati si cartofii prajiti! Dar numai o data pe saptamana, la pranz si fara alte grasimi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta Atkins sustine ca eliminarea hidratilor de carbon din alimentatie nu ajuta la pierderea greutatii pe termen lung.  Citește mai mult...

Adelina Pestritu are un regim alimentar format doar din banane si iaurt. Găsește-ți motivația!