Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Află adevărul despre batoanele de slăbit

Publicat în ClickSanatate.ro
Află adevărul despre batoanele de slăbit

Batoanele de slăbit te pot ajuta oare să scazi în greutate repede şi fără efort fizic? Află care sunt miturile ce înconjoară aceste mici "minuni" nutritive.

Pot înlocui o masă - Fals

Primul lucru pe care-l citeşti pe eticheta acestor batoane este că le poţi consuma în loc de mâncare. Deci poţi înlocui cele trei mese cu câte un baton de slăbit şi efectele “benefice” nu vor întârzia să apară. De fapt, apar ameţeli, stări de oboseală, nervozitate. De ce? Pentru că aceste batoane sunt foarte sărace în vitamine, substanţe minerale şi proteine. Ele nu pot înlocui o masă cu carne, legume şi fructe.

Îţi dau energie - Fals

Energia pe care o vei simţi va fi de scurtă durată şi s-ar putea să ai surpriza să mai adaugi şi câteva kilograme siluetei tale. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în ClickSanatate.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Trebuie să mănânc numai când îmi este foame? Află de la Dr. Oz adevărul despre trucurile de slăbit! Citește mai mult...

***

Ciupercile proaspete sunt sarace in calorii (10 cal./100 g) si bogate in proteine. Găsește-ți motivația!

Echipa de cercetători consideră totuşi că, deşi sportul nu împiedică îngrăşarea din perioada sărbătorilor, are alte beneficii pentru sănătate.

Oamenii se îngraşă în timpul sărbătorilor, fără a reuşi ulterior să mai slăbească, iar bărbaţii sunt mai expuşi creşterii în greutate decât femeile, se arată într-un studiu efectuat de cercetătorii americani de la Universitatea Tehnică din Texas.

Probabil că îngrăşarea cu un kilogram nu înseamnă foarte mult, dar acest lucru ar putea constitui un factor al obezităţii dacă oamenii nu reuşesc să slăbească după aceea, consideră Jamie Cooper, profesor asistent de ştiinţe ale nutriţiei la Universitatea din Texas.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Conform unui studiu perioadele dificile influenţează tipul de alimente pe care le consumăm. Citește mai mult...

Aceasta este prima lectie si poate cea mai importanta: slabeste pentru tine, nu pentru ceilalti.  Găsește-ți motivația!

Persoanele care consuma avocado în mod frecvent sunt mai sănătoase şi mai slabe.

Nivelul colesterolului în cazul consumatorilor de avocado este mai redus, iar riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale şi diabet sunt mult diminuate, potrivit unui studiu american. Consumatorii de avocado au în general o dietă mai echilibrată şi mai sănătoasă, bogată în vitamine şi minerale esenţiale. Aportul de fibre în cazul lor era cu 36% mai mare decât la cei care nu mănâncă avocado. De asemenea, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu şi cu 48% mai multă vitamina K.

Mai mult decât atât, avocado este foarte bun în curele de slăbire, s-a constatat că indicele masei corporale şi circumferinţa taliei în cazul celor care mănâncă avocado sunt mai mici.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Femeile de varsta mijlocie si greutate normala trebuie sa practice exercitii fizice. Citește mai mult...

Sportul este o modalitate excelentă de a fi mereu în formă, de a slăbi și a avea un tonus de zile mari, dar hai să recunoaștem, câte dintre noi chiar mergem de 3 ori pe săptămână la sală sau facem 30 de minute de exerciții fizice pe zi? Găsește-ți motivația!