Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Gustari

Adevărul despre chipsuri

Publicat în Romania Libera
Adevărul despre chipsuri

Ronţăirea unei pungi de chipsuri pe zi este echivalentul consumului a cinci litri de ulei de gătit pe an.

Cartofii prăjiţi la pungă sau chipsurile, gustarea cu numeroşi fani mai ales printre copii şi tineri, sunt atât de nesănătoşi încât consumul lor zilnic nu numai că este echivalentul a cinci litri de ulei de gătit, ci are legătură cu problemele de dezvoltare la copiii nenăscuţi, hiperactivitatea la copii şi potenţial cancer la adulţi, potrivit Mediafax.

Ronţăirea unei pungi de chipsuri pe zi este echivalentul consumului a cinci litri de ulei de gătit pe an. Deşi chiar şi în lipsa unor cifre exacte nu este greu de ghicit că astfel de produse sunt dăunătoare, consumul lor se menţine la un nivel ridicat, iar unul dintre motive este ambalajul atractiv care ne activează papilele gustative din clipa în care îl vedem pe raft, potrivit lui Michael Moss, autorul noii cărţi "Sare, zahăr, grăsime: Cum ne-au prins giganţii alimentari" (Salt, Sugar, Fat: How The Food Giants Hooked Us).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Romania Libera. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Acrilamida, o substanta cancerigena, a fost gasita de autoritatile din Marea Britanie in 13 produse ale unor marci renumite, cum sunt Heinz si Nescafé. Citește mai mult...

***

Ai impresia că cele două cuvinte "dietă" şi "delicios" se exclud între ele? Găsește-ți motivația!

Cele mai ciudate cure de slăbit

Cele mai ciudate cure de slăbit


Publicat în ClickPentruFemei.ro

Istoria consemnează cele mai „trăsnite“ diete pentru slăbit: de la cea cu oţet până la aceea cu tenii. Dacă astfel de cure sunt cu sutele, dezavantajele lor sunt însă cu miile.

Dieta cu fibre alimentare

Desigur, fibrele sunt foarte sănătoase, dar „nu în cantităţi uriaşe. Ele «fură» organismului minerale, ca fosfor, calciu, magneziu, fier, dar şi vitamine. De asemenea, o astfel de dietă poate provoca tulburări de tranzit sau chiar o colită“, spune medicul nutriţionist Corina Zugravu, care critică la fel de vehement şi alte cure de slăbire, cum ar fi cele bazate pe pastile cu supă de varză sau praf de ardei iute. „De exemplu, o dietă cum e cea cu oţet este calea sigură către gastrită“, continuă medicul Zugravu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Regimurile drastice fac minuni pe termen scurt insa pot cauza boli grave. Citește mai mult...

Dacă am face nişte mici schimbări în stilul de alimentaţie, kilogramele nepoftite ar pleca de bunăvoie fără să ne chinuim prea mult.  Găsește-ți motivația!

Greşeli frecvente în curele de slăbire

Greşeli frecvente în curele de slăbire


Publicat în Ce se intampla, Doctore?

Afla care sunt cele mai frecvante greseli pe care le faci cand esti la dieta.

Aţi început o cură de slăbire care pare fără sfârşit? Kilogramele în plus nu se dau duse, deşi credeţi că respectaţi toate aşa-zisele reguli ale mâncatului light? Ei bine, multe dintre noi facem greşeli banale în încercarea disperată de a obţine o siluetă trasă prin inel. Iată care sunt acestea:

Adoptarea unui regim sărac în calorii poate duce, în mod paradoxal, la îngrăşare. Cum? Ei bine, pentru început, rezultatele par a fi încurajatoare, iar cei ce taie fără cuget din caloriile zilnice se bucură pentru kilogramele pierdute într-o primă etapă. În etapa a doua urmează însă îngrăşarea, cauzată de epuizarea şi scăderea ratei metabolice provocate de alimentaţia săracă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Exista doua tipuri de tesut adipos care iti afecteaza talia si care au implicatii diferite, dar la fel de grave, asupra sanatatii tale. Citește mai mult...

Ma numesc Laura si sunt din Brasov. Mi-am propus ca slabesc doar cateva kilograme. Găsește-ți motivația!