Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Gustari

Adevărul despre chipsuri

Publicat în Romania Libera
Adevărul despre chipsuri

Ronţăirea unei pungi de chipsuri pe zi este echivalentul consumului a cinci litri de ulei de gătit pe an.

Cartofii prăjiţi la pungă sau chipsurile, gustarea cu numeroşi fani mai ales printre copii şi tineri, sunt atât de nesănătoşi încât consumul lor zilnic nu numai că este echivalentul a cinci litri de ulei de gătit, ci are legătură cu problemele de dezvoltare la copiii nenăscuţi, hiperactivitatea la copii şi potenţial cancer la adulţi, potrivit Mediafax.

Ronţăirea unei pungi de chipsuri pe zi este echivalentul consumului a cinci litri de ulei de gătit pe an. Deşi chiar şi în lipsa unor cifre exacte nu este greu de ghicit că astfel de produse sunt dăunătoare, consumul lor se menţine la un nivel ridicat, iar unul dintre motive este ambalajul atractiv care ne activează papilele gustative din clipa în care îl vedem pe raft, potrivit lui Michael Moss, autorul noii cărţi "Sare, zahăr, grăsime: Cum ne-au prins giganţii alimentari" (Salt, Sugar, Fat: How The Food Giants Hooked Us).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Romania Libera. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Acrilamida, o substanta cancerigena, a fost gasita de autoritatile din Marea Britanie in 13 produse ale unor marci renumite, cum sunt Heinz si Nescafé. Citește mai mult...

***

Am inceput stagiul 6 cu aproximativ 77 kg si am terminat cu 1 kg mai putin. Găsește-ți motivația!

Slăbim dar ne îngrăşăm la loc – care sunt cauzele?

Slăbim dar ne îngrăşăm la loc – care sunt cauzele?


Publicat în Ce se intampla, Doctore?

Un procent covârşitor de peste 95% dintre persoanele care reuşesc să slăbească recunosc că în doar câteva luni pun la loc kilogramele pierdute.

1. Nu ţinem cont că dieta ar trebui să fie un stil de viaţă – multe persoane adoptă cure de slăbire stricte, se privează de numeroase alimente şi, astfel, de vitamine, minerale şi grăsimi care susţin procesul metabolic, iar odată ce îşi vor fi atins scopul – acela de a slăbi – organismul lor va fi suprasolicitat de avalanşa de alimente şi astfel kilogramele se vor depune rapid. 

2. Somn insuficient – programul încărcat, grijile financiare şi stresul de la locul de muncă poate duce la insomnia, care este un cunoscut factor de risc atât în apariţia bolilor cardiovasculare, cât şi a obezităţii, ca urmare a tendinţei de a înfuleca pe timp de noapte, în lipsa somnului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

95% dintre persoanele care reusesc sa slabeasca acumuleaza din nou kilogramele date jos. Citește mai mult...

Dr. Şerban Damian îţi dezvăluie adevărul despre cele mai cunoscute 10 mituri în menţinerea siluetei. Găsește-ți motivația!

Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor.

Un plan alimentar complet pentru intreaga primavara va include obligatoriu urmatoarele obiective prioritare, toate benefice pentru sanatate si toate stimuland foarte bine scaderea in greutate:

Meniuri preponderent vegetariene, cu foarte putina carne sau chiar fara nici o bucatica de carne. Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor, iar grasimile folosite la gatirea lor e bine sa fie introduse cu maxima moderatie.

Proteine mai putine, dar prezente totusi zilnic la masa. Ouale, branzeturile moi, iaurtul, legumele boabe, tofu, carnea de pasare si pestele sunt surse bune de proteine si vor fi de folos chiar si la cura de slabit daca se consuma in cantitati mici si insotesc fiecare masa a zilei.

Introducerea de aperitive la mesele principale reduce bine apetitul alimentar crescut. Salatele de sezon, gatite cu doar putin ulei de masline vor ajuta foarte mult sa consumam portii mai mici in special la pranz si la cina. Suplimentar, se poate apela si la unele seminte bogate in grasimi nesaturate si de asemenea la migdale si nuci pentru a se atinge garantat obiectivul de reducere a portiilor la mesele principale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor. Citește mai mult...

Dr. Mihaela Bilic si dr. Gheorghe Mencinicopschi, raspund in tandem la cele mai arzatoare intrebari legate de dieta.  Găsește-ți motivația!