Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

În cazul în care balonarea nu reprezintă simptomul unei afecţiuni, balonarea poate fi controlată cu ajutorul alimentaţiei.

Principalele cauze care produc senzaţia de balonare sunt digerarea incompletă a alimentelor şi înghiţirea unei cantităţi mari de aer în timpul mesei. Simptomele care apar în urma acestui proces sunt: burtă umflată însoţită uneori de durere şi greutate în respiraţie. Nutriţioniştii susţin că aceste probleme pot fi eliminate cu ajutorul alimentaţiei.

Iată câteva alimente care ajută la stimularea digestiei şi sunt anti-flatulente: mărar, coriandru, fenicul, chimen, leuştean, ghimbir, ananas, pătrunjel, iaurturile care contin probiotice (bacterii "bune").

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Alimente precum fasole, brocoli, conopidă, varză, ceapă sunt cunoscute ca fiind alimente ce provoacă balonare. Deoarece acestea sunt surse bune de fibre, nu este recomandată eliminarea lor din alimentaţie, ci doar consumarea acestora mai rar şi într-o cantitate moderată. Citește mai mult...

***

Cea mai buna modalitate de a scapa de kilogramele nedorite este sa invatam sa mancam corect si moderat. Găsește-ți motivația!

Dimineata ar trebui sa consumam grasimi (unt, branzeturi, oua), proteine (carne rosie, oua).

Micul dejun se serveste la 1-3 ore de la trezire. Este cea mai importanta masa a zilei, la care nu trebuie sa renuntam cu nici un pret!

Dimineata ar trebui sa consumam circa o treime din hrana zilnica, iar meniul ar trebui sa contina: grasimi (unt, branzeturi, oua), proteine (carne rosie, oua), glucide lente (paine integrala, orez integral, cartofi fierti). Acestea nu se consuma toate la o masa, ci in zile diferite, cu exceptia oualor, care pot fi consumate cu alte proteine.

Grasimile sunt arse fara a avea un efect puternic de ingrasare, lucru valabil si pentru proteine. Cei care sar peste micul dejun se expun riscului de a deveni supraponderali sau obezi, spre deosebire de cei care iau micul dejun.

Micul dejun, in situatii speciale, poate fi si singura masa din zi, daca aportul de nutrienti este echilibrat si suficient cantitativ.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

A fost demonstrat faptul ca ceaiul verde topeste grasimea din organism datorita continutului crescut de polifenoli.  Citește mai mult...

Gustarea crocanta care nu te ingrasa, iar sosul sarac in calorii, numai bun pentru carnea la gratar. Găsește-ți motivația!

Postul, o dieta vegetariena

Postul, o dieta vegetariena


Publicat în Ziare.com

Fereste-te de junk-food. A fi vegetarian nu inseamna sa mananci doar cartofi prajiti!

Cea mai sanatoasa dieta vegetariana este bazata pe multe legume si fructe proaspete, nuci si seminte. Adauga pe lista surse sanatoase de proteine, tofu, ciuperci sau fasole.

Inlocuieste carnea. Sursele vegetale pot aduce tot necesarul de proteine necesar organismului. Ca si sursa de proteine, 30 de grame de carne si un sfert de cana de fasole gatita sunt aproximativ echivalente. Soia si quinoa sunt ambele bune surse de proteine complete. Pentru a intalni gustul savuros al carnii, apeleaza la ciuperci.

Grija pentru aportul de nutrienti si numarul de calorii. Indiferent daca esti vegetarian tot timpul sau doar in perioada postului, trebuie sa ai grija ca ceea ce mananci sa-ti aduca tot necesarul zilnic de acizi grasi omega-3, fier, zinc, calciu si vitamine D si B12. Solutia o reprezinta cerealele pentru micul dejun imbogatite cu vitaminele D si B-12. Zincul poate fi gasit in produsele din soia, legume, seminte, branza si nuci. Fierul poate fi asimilat din cerealele fortificate, fasole, tofu si spanac.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Deci cum poti inlocui substantele nutritive din produsele de origine animala? Citește mai mult...

Cea mai buna metoda ca sa slabesti este aceea de a reduce lent aportul caloric. Găsește-ți motivația!