Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Iată câteva reguli pentru o alimentație sănătoasă.

Începeți ziua cu micul dejun - Micul dejun este o parte foarte importantă. Acesta vă ajută să fiți mai energici și să mențineți nivelurile normale de zahăr din sânge. 

Nu vă bazați pe cafea - Cantități mari de cafea duc la deshidratare (cafeaua este un diuretic).  

Hidratare - Beți cel puțin 8 pahare de apă pe zi pentru a vă crește energia și concentrarea, plus a reduce senzația de foame.

Evitați alimentele albe - Orez alb, pâine albă, paste albe și sosuri albe. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în BeWoman.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Atunci când consumăm apă caldă, stomacul se liniștește, digestia se îmbunătățește și totodată apa caldă ajută organismul în menținerea temperaturii interioare constante. Citește mai mult...

***

Haina ridica un om, dar il poate si cobori, oricat am spune noi ca aparentele nu conteaza. Mai ales atunci cand nu ai dimensiunile unui topmodel. Găsește-ți motivația!

O pungă medie de chipsuri, pe care o găsim la orice automat şi în orice magazin alimentar, reprezintă pentru noi cel mult o gustare satisfăcătoare.

O pungă medie de chipsuri, pe care o găsim la orice automat şi în orice magazin alimentar, reprezintă pentru noi cel mult o gustare satisfăcătoare. În realitate însă, o astfel de pungă conţine cu jumătate mai mult decât cantitatea recomandată de nutriţionişti. Aceştia spun că 11 chipsuri sunt suficiente pentru a forma o porţie care să respecte standardele nutriţionale.

Acelaşi lucru se întâmplă în cazul porţiilor de paste sau tăiţei (noodles - engl.) şi al celor de pizza - mai ales când este vorba despre pizza medie personalizată. Astfel, pentru a nu reprezenta bombe calorice, nutriţioniştii recomandă înjumătăţirea porţiilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru a evita sa iti cumperi la masa de pranz tot felul de sandvisuri cu maioneza, pizza si alte alimente de tip fast-food, nutritionistii recomanda sa incerci sa iti iei la pachet mancarea pentru pranz.  Citește mai mult...

Nu mai ştii ce mâncăruri să prepari ca să nu simţi că eşti la dietă?  Găsește-ți motivația!

Iarna face parte dintre inamicii de temut ai siluetei

Este cunoscut faptul ca multi dintre noi iau in greutate cateva kilograme in timpul lunilor de iarna. De ce? Motive sunt multe. Vinovatul principal pare a fi vremea rece care ne tine in casa. Renuntam la activitatile fizice, metabolismul devine mai lenes si astfel kilogramele incep sa se adune.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sărbătorile de iarnă ne îndeamnă la căldura căminului si la mese îmbelsugate... chiar si pe cei mai sportivi dintre noi. Citește mai mult...

E mai usor sa fii motivat cand mergi la sala cu prietenii, parca devine o activitate distractiva. Găsește-ți motivația!