Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Legume

Spanacul ar trebui să se regăsească în dieta ta cel puţin o dată pe săptămână.

Este bogat în fier, potasiu, calciu, vitaminele A, C, E şi K şi în acid folic. De aceea, spanacul ar trebui să se regăsească în dieta ta cel puţin o dată pe săptămână. Datorită potasiului, spanacul este recomandat pentru protecţia inimii. Iar conţinutul de calciu şi de vitamina K asigură sănătatea oaselor, ceea ce face din această legumă un aliat al femeilor predispuse la osteoporoză.

O altă substanţă prezentă în spanac, luteina, întârzie tulburările vederii cauzate de înaintarea în vârstă (cataractă, degenerescenţă maculară). În sezon, îl poţi mânca crud, în salate sau fiert în baie de aburi, cu puţin ulei de măsline. În acest sezon, îl găseşti congelat, în supermarketuri, iar calităţile nutritive sunt bine păstrate. De asemenea, poţi prepara un suc de spanac, care este un remediu excelent în cazurile de anemie, dar şi în combaterea asteniei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Dacă tot e la îndemână, profită de post şi consumă spanac cât mai des. Citește mai mult...

***

Apartenenta la o retea de socializare stimuleaza moral oamenii si ii incurajeaza sa faca eforturi pentru a-si mentine o dieta corespunzatoare. Găsește-ți motivația!

Nu mai ştii ce mâncăruri să prepari ca să nu simţi că eşti la dietă?

Te-ai săturat de salate sau de legume fierte şi vrei să diversifici meniul, dar fără să-ţi pui în pericol silueta? Vezi ce-ţi recomandă celebrul Dr. Oz!

Supă cremă de dovleac - Ingrediente: 1 ceapă tăiată mărunt, 2 linguriţe de unt, 2 căţei de usturoi, 1 linguriţă de ghimbir proaspăt răzuit, 2 linguri de curry, 2 linguriţe de sare de mare, 1 lingurită pudră de chilli, 500 grame de dovleac din conservă, congelat sau proaspăt, 5-6 căni cu apă plată.

Se căleşte foarte puţin ceapa în unt până când se înmoaie, după care se adaugă usturoiul, ghimbirul şi curry. Apoi se adaugă sarea, apa şi dovleacul. Se lasă pe foc mic sub capac aproximativ 30 de minute, după care se mixează în blender.

Urmareste-l pe Dr. Oz online, Facebook, Twitter, YouTube si Wikipedia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru a asigura energie organismului este esential sa consumi in fiecare zi un pumn mic de diverse nuci si seminte crude.  Citește mai mult...

Fructele congelate te pot ajuta să te răcoreşti cu un desert sănătos, dar fără să aduci un aport ridicat de calorii.  Găsește-ți motivația!

Chiar daca mai sunt doar cateva zile pana se incheie postul Craciunului, ia aminte la sfaturile divei Carmen Bruma.

Carmen Bruma a realizat un top al alimentelor pe care e indicat sa le consumi in timpul postului si un top al celor pe care ar fi bine sa le eviti, potrivit realitatea.net. Chiar daca mai sunt doar 10 zile pana se incheie postul Craciunului, ia aminte la sfaturile divei.

Iata topul alimentelor de post care te fac sa intampini sarbatorile in cea mai buna forma: ciuperci, leguminoase: linte, fasole, mazare, oleaginoase: migdale, nuci, alune, seminte de dovleac crude, legume proaspete de sezon, paine de secara, polen, masline si fructe proaspete.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Carmen Bruma are doua principii: alimentatie sanatoasa si multa miscare. Citește mai mult...

Dr. Bilic nu neaga ca se poate slabi consumand numai dulciuri.  Găsește-ți motivația!