Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Organismul tau incearca sa iti spuna prin micile probleme de sanatate care sunt vitaminele şi mineralele în minus.

E posibil ca micile tale probleme de sănătate să însemne de fapt că duci lipsă de ceva anume? Ai grijă! Organismul tău încearcă să-ţi spună care sunt vitaminele şi mineralele în minus.

Crăpături la colţul gurii: Lipsă de vitamina B2. Fisurile şi rănile din jurul gurii pot semnala o deficienţă de vitamina B2, un nutrient esenţial pentru producerea de celule şi pentru creştere. Fără el, corpul nu-şi poate reînnoi pielea şi mucoasa din jurul buzelor, care are şi ea de suferit. De asemenea această vitamină este necesară pentru transformarea hranei în energie. Oboseala şi migrenele pot indica simptome ale deficienţei de B2.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Nu ai nicio idee de desert pentru astazi? Ce zici de o piersica? Iata exact cate calorii contine si ce valori nutritionale are fructul. Citește mai mult...

***

Această soluţie este total contraindicată de specialişti, deoarece face ravagii în organism şi se pot ajunge la probleme foarte grave.  Găsește-ți motivația!

5 motive pentru care micul dejun e important

5 motive pentru care micul dejun e important


Publicat în Ce se intampla, Doctore?

Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă masă din zi.

Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Dacă te numeri printre persoanele care cred că evitându-l pierzi în greutate, te înşeli. Iată de ce.

1. Dacă nu mănânci o perioadă îndelungată, organismul răspunde încetinind rata metabolică şi nivelul de energie, iar asta îţi va afecta întreaga zi. În plus, atunci când sari peste o masă, devii înfometată şi la prânz vei mânca mai mult decât este necesar.

2. Micul dejun te ajută să îţi “trezeşti” metabolismul şi vei arde exact acele calorii care te ajută să pierzi în greutate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Micul dejun este responsabil, in mare parte, pentru modul in care te vei simti tot restul zilei.  Citește mai mult...

O ceasca de afine, adica o portie, aduce in organism doar 80 kcal. Găsește-ți motivația!

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele.

Cand gatesti la aburi alimentele nu vin in contact cu apa si nu-si pierd vitaminele si mineralele. Nu ai nevoie de ulei, alte grasimi sau de sare. Te gandesti probabil la acele vase speciale de fiert pe aburi, care sunt mai scumpe. Nu ai neaparat nevoie de ele ca sa gatesti astfel.

Iti trebuie pur si simplu o oala cu capac si o sita. Pui legumele sau carnea in sita, pe care o asezi intr-o oala cu putina apa. Ai grija ca sita sa nu fie in apa, ci deasupra ei. Acoperi oala cu un capac, o pui pe foc si lasi alimentele pana se patrund.

Dupa gatitul la aburi, fierberea ar fi urmatoarea optiune. Eviti astfel sa folosesti multe grasimi si sare in prepararea legumelor si a carnii, pe de o parte, si conservi o mare cantitate din vitaminele, sarurile minerale si proteinele din alimente, pe de alta parte. Daca fierbi legumele in putina apa, doar cat sa le acopere, si le tii pe foc un timp scurt, ele isi vor pastra o mai mare cantitate de calciu, fier si magneziu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este important sa cunosti tehnicile de gatit care nu adauga grasimi si calorii inutile. Citește mai mult...

Cititi mereu ambalajul alimentelor intrucat este foarte important sa stiti cate calorii contine alimentul respectiv pentru a sti cum, cand si cat sa consumati.  Găsește-ți motivația!