Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

6 mituri despre castigul in greutate

Publicat în Suntfericita.Manager.ro
6 mituri despre castigul in greutate

La suprafata, slabirea si castigul in greutate par rezultatul evident al anumitor comporatmente.

La suprafata, slabirea si castigul in greutate par rezultatul evident al anumitor comporatmente. Mananci mai mult decat arzi si te vei ingrasa; mananci mai putin si vei slabi. Dar nu este atat de simplu. Multe nu inteleg stiinta din spatele ingrasarii sau slabirii.

1. Mit: Daca esti supraponderala, esti nesanatoasa. Realitate: Ai pus cateva kilograme in plus? Nu iti scurtezi neaparat viata,a sa cum ai fi tentata sa crezi. Daca esti plinuti, nu esti automat si bolnava. Exista oameni grasuti si oameni bolnavi si vice versa. Luata ca atare, greutatea unei persoane nu are nimic de-a face cu starea de sanatate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Suntfericita.Manager.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cu cat slabesti mai repede cu atat vei pune la loc mai repede si mai mult. Citește mai mult...

***

Dr. Oz spune că există anumite simptome care pot să anunţe o intoleranţă la gluten, cum ar fi: balonarea. Găsește-ți motivația!

Contrar aparentelor, daca mananci grasimi, nu te ingrasi. Insa daca mananci prea multi carbohidrati, in special cei care se gasesc in produse de patiserie, paste si chipsuri, talia ta are de suferit.

Acesta este verdictul dat de expertii in nutritie, care sustin ca slabesti mai usor daca renunti la carbohidrati, decat daca renunti la grasimi. Acestia isi doresc sa incurajeze consumul de grasimi, in special cele sanatoase, provenite din avocado, nuci si seminte.

In ultimii ani, in special in America, s-a promovat dieta fara grasimi, insa rezultatele nu au fost deloc incurajatoare. Americanii au continuat sa se ingrase, ba chiar mai tare decat in perioada in care consumau grasimi. Acum, nutritionistii vor sa refaca imaginea grasimilor si sa le reintroduca in alimentatia de zi cu zi a oamenilor de peste tot din lume.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Mancatul foarte des va stimula metabolismul si te va ajuta sa slabesti. Citește mai mult...

Mezelurile sunt bogate în grăsimi rele şi colesterol. Dacă le consumi cu regularitate pot să blocheze arterele şi să-ţi mărească circumferinţa abdomenului.  Găsește-ți motivația!

Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa.

Vrei sa asimilezi cat mai multe vitamine, minerale si fitonutrienti din legume si fructe? Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi te invata cum sa le consumi si iti spune ce moduri de preparare le fac sa-si piarda proprietatile nutritionale.

Consumate fara coaja, anumite fructe, cum ar fi merele, perele sau piersicile, isi pierd o mare parte din proprietati (vitamine si fibre solubile si insolubile). Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa.

Fructele si legumele gatite la peste 40 de grade celsius isi pierd o mare parte din vitamine, enzime si din proprietatile antioxidante.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele. Citește mai mult...

A recurge, din disperare, la infometarea organismului este o strategie de slabire foarte riscanta.  Găsește-ți motivația!