Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Reteta

Smoothie-urile sau băuturile cremoase care au la baza fructe, legume, verdeţuri şi nuci asigură un plus de nutrienţi necesari organismului. Dar trebuie să cunoşti câteva reguli pentru a face combinaţiile cele mai potrivite.

 Iată care ar fi cele mai bune combinaţii recomandate de nutriţioniştii din întreaga lume:

1. Smoothie verde

Ingrediente
2 căni cu frunze de spanac (poţi să foloseşti şi varză kale)
1/2 banană
un pumn mic de migdale (de preferat hidratate câteva ore în apă)
3-5 nuci braziliene
1 linguriţă cu scorţişoară
1-2 linguriţe cu cacao sau pudră de roşcove (carob)
1/2 de cutie cu lapte de cocos sau 1/2 cană cu lapte vegetal (soia, orez, migdale, susan, ovăz).

Se amestecă toate ingredientele în blender şi se consumă cu poftă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Profita de bogăţia de fructe şi legume de sezon pe care le poţi combina pentru a prepara băuturi hrănitoare, dar care nu îngraşă. Citește mai mult...

***

"Daca tii regimul Oshawa o sa poti face orice", asta mi-a zis prietena mea intr-o luni, acum doua saptamani. Găsește-ți motivația!

Taiteii trebuie sa fie din produs integral, astfel incat mancarea sa fie un deliciu si un prilej de sanatate in acelasi timp.

Ouale sunt extrem de versatile, putand fi fierte, prajite, facute omleta si amestecate cu diverse alte alimente sanatoase. Sunt o buna sursa de proteine.

Proteinele reprezinta cel mai satios macronutrient, mult mai important din acest punct de vedere decat carbohidratii ori grasimile.

O mancare de mazare nu doar ca iti aduce aminte de copilarie, dar este si slaba in grasimi, contine carbohidrati, dar mai ales proteine si fibre.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Există anumite alimente sănătoase care te ajută să iţi reglezi pofta de mâncare. Citește mai mult...

Cu multă voinţă, o dietă potrivită şi un program de fitness adecvat, orice om cu câteva kilograme în plus poate face minuni cu silueta sa. Găsește-ți motivația!

Nutriţionistul Lygia Alexandrescu recomandă, pe perioada Postului Crăciunului, consumul de fructe şi legume locale, care să nu fie însă preparate în ulei.

Nutritionistul Lygia Alexandrescu recomandă, pe perioada Postului Crăciunului, consumul de fructe şi legume locale, care să nu fie însă preparate în ulei, cu exces de sare sau cu pliculete cu condimente pentru mai mult gust, şi atrage atentia că nu trebuie combinate cerealele cu laptele de soia.

La micul dejun, sunt recomandate cerealele integrale în combinaţie cu fructe şi nicidecum cu lapte sau iaurt de soia, pentru că astfel s-ar combina carbohidraţi cu proteine, ducând la îngrăşare. Totodată, trebuie avută grijă ca cerealele alese să nu conţină zahăr adăugat şi să se consume cât mai multă apă în timpul zilei pentru că altfel acestea vor duce la constipare în loc să aibă efectul invers.

Urmareste-o pe Dr. Lygia Alexandrescu pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este important ca alimentele din dieta de vară să fie nu numai răcoroase, ci și ușoare și să aibă acțiune calmantă. Citește mai mult...

Obiceiurile nesănătoase afectează calitatea vieții și contribuie într-o mare măsură la instalarea îmbolnăvirilor. Găsește-ți motivația!