Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fibre

Cercetările efectuate până în prezent atestă importanţa crucială a fibrelor pentru buna funcţionare a corpului. Ele asigură o senzaţie de saţietate care este de lungă durată şi îmbunătăţesc considerabil tranzitul intestinal.

Tratează şi previn constipaţia

Fibrele nu sunt absorbite în tractul gastro-intestinal, astfel că alimentele bogate în fibre pe care le consumi se adaugă materiilor fecale, făcându-le mai uşor de evacuat din corp. Majoritatea studiilor care au constatat acest efect au luat în calcul fibrele existente în fructele proaspete, legume şi tărâţele de grâu. 

Ajută în menţinerea unei greutăţi corporale normale

Datorită efectului de saţietate de lungă durată, alimentele bogate în fibre te împiedică să faci excese culinare, susţin specialiştii. Astfel, riscul de a avea o dietă hipercalorică este mai mic. Studiile arată că persoanele care consumă zilnic alimente bogate în fibre alimentare îşi menţin cu uşurinţa greutatea corporală în limite normale în comparaţie cu cei care nu au în meniu aceste alimente.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Daca vrei sa iti mentii greutatea sau sa scapi de kilograme fara a te infometa, alimentele bogate in fibre sunt solutia ideala. Citește mai mult...

***

Societatea de Nutritie Canadiana a facut un studiu prin care arata ca stafidele ar putea reprezenta o alegere buna ca gustare. Găsește-ți motivația!

Dieta indicelui glicemic

Dieta indicelui glicemic


Publicat în Cosmopolitan.ro

Ti-e mereu foame? Un indice glicemic scazut - IG - ar putea fi vinovatul.

Avantajele consumului alimentelor cu indice glicemic scazut sunt sustinute de stiinta.

Nu inseamna ca tii o dieta daca alegi sa mananci asa, e vorba despre a face mici ajustari la obiceiurile tale culinare - cum ar fi sa inlocuiesti tipul de piine pe care-l mananci cu un altul.

E important sa stii valorile indicelui glicemic pentru diferite alimente, ca sa poti specula la maxim beneficiile unei alimentatii cu IG scazut.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cu dieta indicelui glicemic câştig şi la capitolul sănătate, şi la capitolul formă fizică. Citește mai mult...

De unde incepem atunci cand dorim sa adoptam un stil de viata sanatos? Găsește-ți motivația!

Rodia are un conţinut foarte mare în antioxidanţi care te ajută să arzi grăsimile şi să accelerezi metabolismul.

Rodia este un fruct acrişor care are un conţinut ridicat de nutrienţi benefici pentru organism. Dacă nu ştii cum te ajută rodia, află de la celebrul Dr. Oz care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce acest fruct:

Te ajută să arzi grăsimile - Potrivit specialistului, acest fruct are un conţinut foarte mare în antioxidanţi care te ajută să arzi grăsimile şi să accelerezi metabolismul.

Nu creşte glicemia - Spre deosebire de alte fructe care pot să determine o creştere bruscă a glicemiei, rodia nu va cauza acest efect şi prin urmare poate să fie considerat un alit de încredere în lupta cu kilogramele. De asemenea este un fruct indicat persoanelor care suferă de diabet.

Urmareste-l pe Dr. Oz online, Facebook, Twitter, YouTube si Wikipedia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Există câteva alimente care au rolul de a te apăra de kilogramele în plus, datorită faptului că nu mai pofteşti la diverse produse nesănătoase.  Citește mai mult...

Startul a fost “vioi”, in conditiile in care oamenii au cam inghetat asteptandu-l. Găsește-ți motivația!