Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Stii ca cel mai bine este sa slabesti mancand echilibrat, fara sa tii o cura speciala. Unii oameni sunt insa motivati de regimurile de slabire. Uite 5 indicii pentru a repera regimurile periculoase.

1. Regimul este hipocaloric

De ce nu sunt bune aceste regimuri? Pentru ca organismul nu are ratia de nutrimente necesara si sufera, ii este foame. Mai intai, acest lucru se traduce prin oboseala, apoi muschii incep sa se atrofieze. Chiar si cel mai mic efort devine dificil si esti usor iritabila.

2. Regimul este prea bogat in proteine

Dupa cateva sapatamani, excesul de proteine se resimte la nivelul rinichilor. Suprasolicitati, rinichii isi pierd eficienta si au dificultati in a elimina deseurile din organism. Din cauza lipsei de fibre, apar si tulburari intestinale, cea mai importanta fiind constipatia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în CuraDeMiere.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Regimurile alimentare nu sunt lipsite de riscuri pentru sanatate. Citește mai mult...

***

Iata cinci semne clare ca dieta aleasa nu-i pe placul corpului tau. Găsește-ți motivația!

Doar un pahar de suc pe zi aduce beneficii importante pentru sănătate.

Sucul de morcovi conține puține calorii și este plin de vitamine și minerale. Organismul metabolizează mai ușor nutrienții din legume sub formă lichidă. E important însă să vă preparați singuri acasă sucul. Acesta se obține cu ajutorul storcătorului, din morcovi proaspeți, bine spălați, dar necurățați de coajă, pentru că este partea cea mai bogata în substanțe nutritive. Coaja va fi doar spălată foarte bine cu peria și vor fi îndepărtate părțile stricate. După stoarcerea morcovului, sucul se consumă de preferință imediat sau se păstrează la rece cel mult șase ore.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Doua retete reusite cu mure proaspete, realizate in august. Citește mai mult...

Multe alimente venite de departe au ajuns să fie folosite cu succes şi în dieta românilor. Găsește-ți motivația!

Diabet şi obezitate de la "carbogazoase"

Diabet şi obezitate de la "carbogazoase"


Publicat în Jurnalul National

Zahărul din compoziţia unor băuturi carbogazoase reprezintă principala cauză a "epidemiei" de diabet şi obezitate înregistrată la nivel global

Zahărul din compoziţia unor băuturi carbogazoase reprezintă principala cauză a "epidemiei" de  diabet şi obezitate înregistrată la nivel global. Este un fenomen demonstrat de mult timp de către nutriţionişti. Ei au adus argumente solide potrivit cărora persoanele care consumă constant aceste tip de băuturi sunt predispuse la obezitate şi diabet. De altfel, este un obicei mai ales printre tinerii din ţările occidentale, fiind o explicaţie a exploziei obezităţii şi diabetului la persoanele din această categorie de vârstă. La carbogazoasele dulci responsabile de cele două boli sunt frucoza şi glucoza.  

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Stilul de viata occidental este considerat a fi principala cauza a epidemiei de obezitate.  Citește mai mult...

O persoană în controlul propriilor emoții, înțelege că nu poate controla ce simt sau ce fac cei din jurul ei. Găsește-ți motivația!