Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Proteine

Chiar dacă au fost asociate cu creşterea colesterolului multă vreme, cele mai recente cercetări arată că dacă sunt consumate în cantităţi normale, ouăle nu dăunează deloc inimii.

O persoană sănătoasă poate să consume săptămânal între 2 şi 5 ouă, provenite de la găini crescute în aer liber şi hrănite ecologic. Cea mai bună metodă de preparare a ouălor este prin fierberea lor, însă păstrând gălbenuşul moale. 

Ce efecte benefice aduce consumul de ouă?

1. Protejează sistemul nervos

2. Previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă

3. Protejează ochii de boli

4. Te ajută să rezişti tentaţiilor culinare

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Proteinele din albus au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului. Citește mai mult...

***

O profesoara spune că nu s-a simţit niciodată mai umilită decât în momentul în care îi auzea pe copii răzând de greutatea sa. Găsește-ți motivația!

Bucură-te de un meniu sănătos cu multe legume şi fructe proaspete. Sunt esenţiale pentru o dietă bogată în fibre, vitamine şi minerale.

Consumă salate, soteuri de legume la cuptor, carne slabă de pui sau de peşte. E o alimentaţie care te menţine în formă, fără să te înfometeze, te încarcă cu energie pozitivă şi favorizează obţinerea unui tonus excelent.

Luni:  Mic dejun: 200 ml lapte semidegresat (1,5% grăsime), un ou fiert tare, o felie de pâine integrală, prăjită, cu o felie de caş.
Gustare: un măr.
Prânz: sote de legume gătite la cuptor sau la abur (mazăre, fasole păstăi, morcovi, ţelină, broccoli, porumb) cu orez fiert.
Gustare: un iaurt dietetic.
Cină: un cartof (mediu) copt, cu salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi brânză slabă de vaci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mereu preocupată de felul în care arată, Ioana Ginghina este la curent cu tot ce înseamnă dietă, sport şi un mod de viaţă sănătos.  Citește mai mult...

Alimentele dezechilibrate nutrițional, de obicei, hipercalorice, trebuie evitate. Găsește-ți motivația!

Grapefrutul are un conținut mare de vitamina C, iar pe lângă aceasta mai are vitamina A, apă, calciu, fosfor, potasiu, vitaminele B1, B2, B5, retinol, niacină, tocoferol și fier.

Este un fruct apreciat pentru conținutul bogat în enzime care stimulează digestia. Consumul regulat de grapefruit previne bolile tubului digestiv, constipația, aciditatea gastrică, ateroscleroza, artrita, reumatismul, osteoartrita și astmul.

Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grapefruit pe zi, înaintea fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbește cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referință.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Detoxifierea ficatului se poate face incluzând în dieta zilnică produse sănătoase și eliminând alimentele prăjite și semipreparatele. Citește mai mult...

Calea cea mai sigura de a tine o cura de slabire este stabilirea unui program strict al orelor de masa, o lista clara de alimente permise si interzise si multe exercitii fizice.  Găsește-ți motivația!