Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Carbohidrati

Iată care sunt cei mai buni carbohidraţi pe care te poţi baza chiar dacă eşti la cură de slăbire.

Multe femei care ţin cură de slăbire evită carbohidraţii pe motiv că îngraşă. Dacă vorbim despre cei rafinaţi este adevărat. Dar mai există şi alţi carbohidraţi care asigură energie şi nu te îngraşă.

Iată care sunt cei mai buni carbohidraţi pe care te poţi baza chiar dacă eşti la cură de slăbire. Ei asigură energie, saţietate şi nu te balonează:

1. Mazărea 

O jumătate de cană de boabe de mazăre gătite conţine 67 calorii, 12,5 grame carbohidraţi şi 4,5 grame fibre. De asemenea, o jumătate de cană cu mazăre asigură 12% din necesarul zilnic de zinc. Acest mineral reduce senzaţia de foame prin creşterea nivelului de leptină, un hormon care anunţă creierul când ai mâncat destul. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Multe femei care ţin cură de slăbire evită carbohidraţii pe motiv că îngraşă. Dacă vorbim despre cei rafinaţi este adevărat. Dar mai există şi alţi carbohidraţi care asigură energie şi nu te îngraşă. Citește mai mult...

***

Dr. Oz împreună cu un antrenor recunoscut de fitness recomandă o nouă regulă de slăbit. Găsește-ți motivația!

Carbohidratii care aduc beneficii dietei

Carbohidratii care aduc beneficii dietei


Publicat în SfatulMedicului.ro

Carbohidratii se gasesc intr-o gama larga de produse - paine, fasole, lapte, floricele de porumb, cartofi, prajituri, spaghete, bauturi racoritoare, porumb, etc.

Carbohidratii complecsi includ tot ce inseamna trei sau mai multe zaharuri legate. Consumul de carbohidrati complecsi era initial considerat mai sanatos fata de consumul de carbohidrati simpli. Se pare insa, ca situatia nu este chiar atat de simpla.

Sistemul digestiv care se ocupa de toti carbohidratii in aceeasi masura - ii descompune (sau incearca sa-i descompuna) in cate o singura molecula de zahar, intrucat doar aceasta este indeajuns de mica pentru a trece in fluxul sanguin. Sistemul converteste carbohidratii mai digerabili in glucoza, deoarece, celulele sunt proiectate sa consume glucoza ca o sursa de energie universala.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dupa alcool, carbohidratii sunt sursa de energie preferata de corpul nostru. Citește mai mult...

Dr. Serban Damian: Ar fi bine sa evitam prajelile. Avem la indemana gatirea la abur, la gratar Găsește-ți motivația!

Vara aduce cu sine și o mulțime de tentații culinare și de momente de rasfăț cu alimente care te pot îngrășa.

Vara este considerată anotimpul mâncărurilor ușoare, pentru că abundă în legume și fructe. Cu toate acestea, grătarele de vară, petrecutul până târziu în oraș, mersul la meciuri, la cinematografe în aer liber presupun atât voie bună, cât și tentații culinare care pot muta acul cântarului, la final de vară, către cifre mai mari decât indicau la începutul sezonului estival: grătarele, salatele cu maioneză, coktailurile înghețate cu fructe, răcoritoarele, dressingurile de salată și mai ales snacks-urile.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este cu adevarat spectaculos, in curele de infometare kilogramele fiind topite intr-un ritm incredibil de rapid. Citește mai mult...

Oprah a eliminat din dieta preparatele din zahar, cartofii si pastele fainoase. Găsește-ți motivația!