Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Legume

Cepele facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid.

Odată cu venirea sezonului cald, au apărut primele legume şi verdeţuri de primăvară. Ceapa verde se află printre ele şi nu trebuie evitată! Motivul? Susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Iată câteva dintre beneficiile pe care ni le poate aduce consumul regulat de ceapă.

Facilitează digestia - Cepele facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Acesta serveşte ca aliment pentru bacteriile bune prezente în tractul intestinal şi combate bacteriile rele. Totodată, fructooligozaharidul îmbunătăţeşte funcţiile digestive prin acţionarea la nivelul tranzitului intestinal.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Stiintific, toti flavonozii sunt inclusi in categoria generica a vitaminei P. Citește mai mult...

***

Afla de la Dr. Oz care sunt cele mai importante vitamine şi din ce alimente le poţi lua! Găsește-ți motivația!

Pentru ca ne aflam inca in Postul Craciunului este indicat sa nu schimbam alimentatia, ca atare planul dietei va fi unul vegetarian.

Este important sa alegeti preparatele indicate si sa ajustati portiile, mai exact nu se consuma la o masa mai mult de un singur fel de mancare si volumul preparatului nu trebuie sa depaseasca un bol mediu (castron mediu).

Micul dejun nu se evita, iar daca obisnuiti sa va treziti tarziu atunci puteti considera micul dejun ca fiind prima masa din zi. Aceasta masa este foarte importanta, regland metabolismul si bioritmul hormonal si de asemenea echilibreaza digestia. De aceea este indicat ca alimentele de la micul dejun sa nu fie acide.

Ce puteti consuma la mic dejun: o supa de legume de crutoane sau o supa crema de legume; cereale integrale cu lapte de soia;fructe neacide: banana, mango, gutuie, pepene in sezon, pomelo, avocado etc.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Daca nu aveti alergie la capsune, atunci puteti incerca cu toata increderea o cura de detoxifiere in sezonul capsunelor, cura care elimina si surplusul de grasime din corp.  Citește mai mult...

Lipeste-ti fotografii pe frigider. Poti opta pentru o fotografie in care aveai mai putine kilograme decat acum. Găsește-ți motivația!

Verdeturile se pot combina cu diverse fructe pentru a obtine o bautura delicioasa si nutritiva, dar saraca in calorii.

Indiferent de supele crema pe care le faci, incearca sa adaugi in etapa finala (in blender) diverse verdeturi in stare cruda. Pune cate o legatura de marar sau patrunjel, dar nu evita nici urzicile, stevia sau leurda. Daca doresti o aroma delicata de usturoi, alege leurda proaspata. Ca sa eviti faina si smantana, care se pun de obicei in supele crema, este de preferat sa folosesti un avocado foarte bine copt sau un pumn de nuci caju hidratate.

Dupa ce ai terminat de gatit, toaca marunt mai multe verdeturi (patrunjel, marar, stevie, leurda, loboda, urzici) si presara-le peste ciorbele sau tocanitele preparate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cele mai importante beneficii ale consumului de stevie sunt reducerea nevoii de a consuma alimente bogate in zahar. Citește mai mult...

Daca ai tot amanat pana acum momentul in care vei incepe sa dai jos kilogramele in plus acumulate in sezonul rece, e timpul sa nu mai stai pe ganduri si sa treci la actiune.  Găsește-ți motivația!