Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

5 alimente congelate pe care trebuie să le eviţi

Publicat în Ce se intampla doctore?
5 alimente congelate pe care trebuie să le eviţi

Sunt anumite alimente care nu ar trebui să fie niciodată congelate, iar una dintre greşelile frecvente pe care le facem după ce decongelăm produsele de origine animală este să le punem la loc în congelator.

Cu toţii tindem să păstrăm majoritatea alimentelor în frigider, din motive evidente: aerul rece păstrează alimentele proaspete şi încetineşte apariţia bacteriilor, ceea ce înseamnă că alimentele se vor deteriora într-un ritm mai lent. Totuşi, sunt anumite alimente care nu ar trebui să fie niciodată congelate, iar una dintre greşelile frecvente pe care le facem după ce decongelăm produsele de origine animală este să le punem la loc în congelator.

Cartofii prăjiţi sunt cunoscuţi ca fiind oricum, mai puţin sănătoşi. Imaginaţi-vă cum sunt cartofii congelaţi. Pe lângă faptul că cei proaspeţi conţin o cantitate foarte mare de sare, carbohidraţi, calorii şi grăsimi, cartofii congelaţi sunt chiar mai dăunători pentru că sunt păstraţi în pungi de plastic şi chimicalele din aceste pungi (cum ar fi de exemplu acrilamida) pot creşte riscul cancerului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Nu am timp pentru ca ai termene limita la munca, ai copii, sotul e mai mult la serviciu. Citește mai mult...

***

Nu ai idee ce să mănânci la micul dejun sau nu ai niciodată timp suficient ca să găteşti? Invaţă de la Dr. Oz cele mai bune secrete de slăbit! Găsește-ți motivația!

Reguli de baza pentru meniuri sanatoase

Reguli de baza pentru meniuri sanatoase


Publicat în Restograf.ro

Legumele ar trebui sa le cerem gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine.

Sfaturile din Germania pentru mancarea aleasa la restaurant sau gatita acasa sunt legate de modul de preparare a mancarii. Legumele ar trebui sa le cerem gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine prin pregatirea la abur decat in apa clocotita.

Dintre toate legumele, una singura este considerata “super-aliment” de bucatari si nu trebuie sa lipseasca din mancarea comandata la restaurant sau gatita acasa, macar o data la doua zile – broccoli-ul, pentru ca este unul dintre cele mai complete alimente din lume, continand o mare cantitate de vitamine si minerale. Bucatarii ii sfatuiesc pe consumatori sa incerce sa introduca cate o bucatica de broccoli in dieta lor in fiecare zi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Global, mai mult de 4 din 10 respondenti considera ca mancarea sanatoasa nu este suficient de satioasa.  Citește mai mult...

Pentru a rămâne atractivă, prima masă din zi are nevoie şi de un pic de diversitate: pe lângă cerealele cu lapte şi omletă, există variante mai incitante. Găsește-ți motivația!

Algele marine pot fi folosite in alimentatie: salate, supe, sosuri, antreuri.

O singura fasie de nori pe care o folosesti pentru a prepara sushi contine o cantitate de doua ori mai mare de acizi grasi omega-3 decat doua fructe de avocado. Acesti acizi au proprietati antiinflamatorii care apara pielea de diverse reactii adverse, lasand-o supla si curata.

Este cea mai usor digerabila alga marina, iar daca se consuma cu regularitate ajuta digestia si reduce colesterolul si hitertensiunea arteriala. Ca sa prepari un sushi delicios ruleaza orez brun, avocado, fasii de morcov, telina si ulei de susan/pasta de susan.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cea mai celebra alga "verde-albastruie", recomandata pe scara larga si utilizata in numeroase terapii este spirulina. Citește mai mult...

Poti slabi pana la opt kilograme intr-o luna cu ajutorul verdeturilor.  Găsește-ți motivația!