Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

5 alimente congelate pe care trebuie să le eviţi

Publicat în Ce se intampla doctore?
5 alimente congelate pe care trebuie să le eviţi

Sunt anumite alimente care nu ar trebui să fie niciodată congelate, iar una dintre greşelile frecvente pe care le facem după ce decongelăm produsele de origine animală este să le punem la loc în congelator.

Cu toţii tindem să păstrăm majoritatea alimentelor în frigider, din motive evidente: aerul rece păstrează alimentele proaspete şi încetineşte apariţia bacteriilor, ceea ce înseamnă că alimentele se vor deteriora într-un ritm mai lent. Totuşi, sunt anumite alimente care nu ar trebui să fie niciodată congelate, iar una dintre greşelile frecvente pe care le facem după ce decongelăm produsele de origine animală este să le punem la loc în congelator.

Cartofii prăjiţi sunt cunoscuţi ca fiind oricum, mai puţin sănătoşi. Imaginaţi-vă cum sunt cartofii congelaţi. Pe lângă faptul că cei proaspeţi conţin o cantitate foarte mare de sare, carbohidraţi, calorii şi grăsimi, cartofii congelaţi sunt chiar mai dăunători pentru că sunt păstraţi în pungi de plastic şi chimicalele din aceste pungi (cum ar fi de exemplu acrilamida) pot creşte riscul cancerului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Nu am timp pentru ca ai termene limita la munca, ai copii, sotul e mai mult la serviciu. Citește mai mult...

***

Exista niste trucuri de slabire care netezesc calea spre abdomenul plat. Găsește-ți motivația!

Cum revenim după post la o alimentaţie echilibrată

Cum revenim după post la o alimentaţie echilibrată


Publicat în Ce se intampla doctore?

Atunci când sistemul nostru digestiv "amorţit" revine la activitatea obişnuită, dorinţa de a mânca va fi intensă.

La modul ideal, ar trebui să păstrăm cât mai mult din bunele efecte acumulate. Atunci când sistemul nostru digestiv "amorţit" revine la activitatea obişnuită, dorinţa de a mânca va fi intensă. Aici trebuie să intervină voinţa, disciplina şi autocontrolul dobândite în perioada postului.

În prima săptămână, pe lângă cantităţile de legume, cereale şi fructe crude, se vor adăuga proteine mai uşoare, precum lactatele degresate, iar o dată la 2 zile, preferabil dimineaţa, 1 ou. Iaurtul, kefirul şi sana reprezintă alimente sănătoase care pot fi reintroduse fără grijă în alimentaţia zilnică. În ceea ce priveşte carnea, aceasta nu trebuie consumată zilnic imediat după post, ci alternată cu peştele, ciupercile, lintea, fasolea, năutul sau mazărea. Dacă în perioada de revenire din post apar tulburări, reluăm 1-2 zile postul, după care revenim la regimul alimentar specific perioadei de revenire.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Hidratarea insuficienta poate duce la intoxicarea cu propriile toxine metabolice. Citește mai mult...

O persoană în controlul propriilor emoții, înțelege că nu poate controla ce simt sau ce fac cei din jurul ei. Găsește-ți motivația!

Rețete gustoase pentru un plus de sănătate

Rețete gustoase pentru un plus de sănătate


Publicat în ClickPentruFemei.ro

Există alimente care, combinate între ele, aduc un aport mai mare de vitamine organismului decât dacă ar fi consumate separat.

Există alimente care, combinate între ele, aduc un aport mai mare de vitamine organismului decât dacă ar fi consumate separat.

Paste cu oţet de vin roşu

Oţetul obţinut din vinul roşu conţine, ca şi celelalte tipuri de oţet, acid acetic. Acesta este benefic în reducerea zahărului din sânge, care apare după consumul de alimente bogate în carbohidraţi, cum ar fi pastele, orezul şi pâinea.

Încearcă reţeta de salată de paste asezonată cu oţet din vin roşu pentru un prânz sănătos. Într-un castron mic amestecă 3 linguri ce ulei de măsline, 2 linguri cu oţet din vin roşu, o linguriţă cu boabe de muştar, sare şi piper după gust. Într-o cratiţă fierbe 450 de grame de paste conform indicaţiilor de pe pachet. După ce le-ai scurs de apă, adaugă felii de somon afumat, roşii cherry şi sosul de oţet preparat. Vei obţine 4 porţii de paste sănătoase.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

După vârsta de 20 de ani corpul tău produce tot mai puţină coenzima Q10, un antioxidant cu multiple beneficii pentru sănătate. Citește mai mult...

În cura de slăbire include desertul care are indice glicemic scăzut. Găsește-ți motivația!