Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Alimente care ajută la hidratarea pe caniculă

Publicat în Blogul Cristinei Bazavan
Alimente care ajută la hidratarea pe caniculă

Vin căldurile cele mari și grele. Meteorologii au anunțat deja cod de caniculă. În vremuri ca acestea cel mai bine ne fac alimentele care ne asigură o hidratare foarte puternică.

Pepenele. 92% apă. Ceva vitamina C, ceva anti oxidanți. În combinație cu mozarella e un mic dejun divin.

Castravetele. 95% apă. Ceva vitamina C, ceva fibre. Salată de castraveți cu mărar, usturoi și puțin oțet , ca la țara, e de neînlocuit. 

Căpșună. 91% apă. Și ele aduc un aport generos de vitamina C, de fibre și antioxidanți. Pasate în iaurt care e apoi pus în congelator vă poate oferi un super desert, o înghețată super fresh și super sănătoasă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Blogul Cristinei Bazavan. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

~
~

Îți mai recomandăm:

În fruntea fructelor zemoase cu acţiune hidratantă se află pepenele verde, care conţine apă în proporţie de 92%. Citește mai mult...

***

Nutritionistii subliniaza ca atunci cand tii dieta, ai nevoie de legume care sa fie sarace in calorii Găsește-ți motivația!

Asocieri bune de alimente

Asocieri bune de alimente


Publicat în Doctor Menci

Analizand fiziologia digestiei rezulta ca un factor important pentru o prelucrare optima a alimentelor este reprezentat de modul in care asociem categoriile de alimente.

Alimentele si asocierea lor prezinta anumite caracteristici de compatibilitate, care daca nu sunt respectate determina, in final, o digestie lunga si dificila.

Stomacul omului nu poate prelucra mai mult de o mancare concentrata odata. Orice aliment care nu este fruct sau leguma cruda este mancare concentrata. Pentru a avea o digestie corecta trebuie sa consumam un singur tip de mancare concentrata la o masa. Spre deosebire de alimentele de origine animala, legumele se digera in orice fel de sucuri acide sau alcaline.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este recomandat sa optezi pentru o dieta bogata in fibre care sa cuprinda cat mai multe fructe si legume.  Citește mai mult...

Iată ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta ta pe tot sezonul rece si care sunt beneficiile acestora. Găsește-ți motivația!

Branzeturile instaleaza rapid starea de satietate, oferind organismului energia zilnica necesara.

Pentru ca exista branzeturi bogate in kilocalorii, expertii in nutritie recomanda ricotta, deoarece aceasta contine 49 de kilocalorii si doar 4 grame de grasimi la suta de grame. Un alt plus al acestui tip de branza il reprezinta continutul scazut de sare, astfel ca organismul nu va fi "tentat" sa retina apa. Migdalele pot fi si ele adaugate pe lista alimentelor care accelereaza procesul de slabire, cu mentiunea ca acestea trebuie mancate moderat, datorita continutului ridicat de calorii. Aceste fructe sunt bogate in acid alfa-linoleic, substanta responsabila cu arderea grasimilor si accelerarea metabolismului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Amidonul din cartofi este un carbohidrat complex care la digerare elibereaza lent glucide. Citește mai mult...

Pentru o transformare majora, trebuie să începem cu schimbări mici.  Găsește-ți motivația!