Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Reteta

3 tipuri de piure fara cartofi

Publicat în Dietetik.ro
3 tipuri de piure fara cartofi

Adevarate bombe de carbohidrati, deliciosii cartofi ar trebui savurati doar la ocazii speciale. Ce faci insa cand esti fan piure?

Adevarate bombe de carbohidrati, deliciosii cartofi ar trebui savurati doar la ocazii speciale. Ce faci insa cand esti fan piure? Iată 3 tipuri de piure fara cartofi:

Piure de usturoi copt

Trebuie sa incercati un asemenea deliciu! Gustul si aroma nu pot fi descrise in cuvinte. Piureul de usturoi coptmerge intins pe felii de paine prajita si este perfect alaturi de un bol cu supa crema de legume.

Cum se face piureul de usturoi copt? Simplu. Ai nevoie de cateva capatani mari si sanatoase de usturoi. Taie  cate un capac, cat sa se vada cateii de usturoi in camasile lor. Stropeste bine cu ulei. Mai ai nevoie de o mana de frunze proaspete de busuioc si de cateva crengute de cimbru.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Dietetik.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Untul si uleiul pot să fie înlocuite foarte uşor în preparatele pe care le faci la cuptor.  Citește mai mult...

***

Pentru a face anumite exercitii fizice, femeile nu au nevoie neaparat de sala de fitness, ci de o camera si ceva vointa. Găsește-ți motivația!

Trei secrete ale dietei cu pepene

Trei secrete ale dietei cu pepene


Publicat în Observator de Constanta

Pepenele este de 10 ori mai dietetic decat o prajitura, iar 100 de grame de pepene rosu are doar 32 de calorii.

Fructul il poti consuma ca atare, iar daca vrei sa-i diversifici gustul, combina-l cu alte fructe, sub forma de salata, insa fara a adauga sucuri de fructe sau frisca.

100 de grame de pepene rosu are 32 de calorii. In comparatie, aceeasi cantitate de prajitura Diplomat contine in medie 350 de calorii!

Pentru ca pepenele sa te ajute la slabit, este bine sa-l consumi intre mese, insa doar la un interval de trei ore dupa micul dejun sau dupa pranz.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Indiferent dacă sunt verzi sau galbeni, pepenii sunt o sursă naturală de lichide. Citește mai mult...

Gândim că ținem răul la distanță gândind rău. Rezultatul? Doar ne facem rău singuri. Găsește-ți motivația!

Crud sau preparat?

Crud sau preparat?


Publicat în Click

Imbinarea alimentelor crude cu cele preparate este una dintre regulile esentiale ale unei alimentatii sanatoase.

Asa cum unele alimente este indicat sa le consumam crude, altele trebuie sa fie gatite. Altfel, daca le-am consuma in stare naturala, ne-am imbolnavi.

Vasele bune pentru gatit sunt cele din metal emailat, aluminiu teflonat, sticla, plastic si din ceramica de uz alimentar si chiar si cele din lemn.

Singura conditie este ca suprafata lemnului care atinge alimentul sa fie neteda, sa nu aiba crapaturi care pot favoriza inmultirea bacteriilor.

Morcovul si rosia, mai bune fierte - Este cunoscut faptul ca majoritatea legumelor si a fructelor sunt mai sanatoase crude. Astfel putem „lua” cea mai mare parte din vitamine, care se pastreaza nemodificate. Din fructele si legumele crude mai luam antioxidanti si fitonutrienti (substante capabile sa incetineasca procesul de imbatranire).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa. Citește mai mult...

Daca vrei sa slabesti si sa fii sanatoasa este esential sa respecti orele de masa. Găsește-ți motivația!