Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Carbohidrati

Nu toți carbohidrații sunt buni. Doar cei complecși, din cereale integrale, leguminoase, legume și fructe proaspete, care aduc un aport nutrițional organismului.

Dacă mănânci carbohidrați, nu înseamnă că o să te îngrași. Potrivit noilor studii, atât persoanele care urmează diete sărace în carbohidrați, slabe în grăsimi pierd același număr de kilograme.

Organismul are nevoie de carbohidrați indiferent de ora la care îi consumi. Fie că mănânci o porție de orez la prânz sau la cină, corpul tău va arde caloriile în același mod.

Dacă pâinea sau biscuiții au o culoare mai închisă, asta nu înseamnă că sunt preparați din făină integrală. Aceste alimente pot conține coloranți alimentari. Foarte important este să verificați lista ingredientelor!

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în SuntFericita.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Carbohidratii pe care trebuie sa-i alegi sunt cei cu un indice glicemic de 55 sau mai mic. Citește mai mult...

***

Necesarul zilnic de miscare pentru sedentari, potrivit Asociatiei Americane de Sanatate Cardiaca, este de 30 de minute de sport de 3-4 ori pe saptamana, la o intensitate de 50%-80% din rata cardiaca maxima. Găsește-ți motivația!

Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor.

Un măr de mărime medie cu tot cu coajă conține 4,4 grame de fibre. Fără coajă, obțineți doar 2,1 grame de fibre.

Coaja conține, de asemenea și majoritatea vitaminelor. Un măr mediu cu coajă conține 8,4 miligrame de vitamina C și 98 UI (Unități Internaționale) de vitamina A. dacă îl decojiți, același măr va conține doar 6,4 miligrame de vitamina C și 61 de UI de vitamina A.

Coaja merelor conține, de asemenea acid ursolic, un compus important care combate obezitatea. Acidul ursolic crește masa musculară și ajută la dezvoltarea grăsimii brune care ajută la arderea caloriilor, potrivit unui studiu din 2012.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Un mar, cu o greutate medie, are 78 de calorii. Din cele 150 de grame ale fructului, 125 sunt apa.  Citește mai mult...

Andreea Marin se pare ca isi doreste sa slabeasca si asta poate fi motivatia de care are nevoie. Găsește-ți motivația!

Dieta cu banane

Dieta cu banane


Publicat în Dietetik.ro

Dieta cu banane poate fi respectata pe o perioada de circa o luna de zile, dar poate sa ramana si un stil alimentar in sine.

Dieta cu banane pentru cei care vor sa slabeasca se bazeaza pe aportul nutritiv al bananelor si pe senzatia de satietate, pe termen lung, pe care acestea o ofera.

O banana, un iaurt si doua linguri cu cereale integrale sunt micul dejun perfect. Banana este gustarea perfecta si solutia ideala pentru a satisface nevoia de ceva dulce.

In cursul unei diete care urmareste scaderea in greutate se pot consuma doua-trei banane pe zi, in cadrul unui plafon caloric care sa se limiteze la 1800 de calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta de 7 zile presupune consumul in fiecare zi a unor alimente specifice. Citește mai mult...

Vrei sa slabesti? Gandeste-te bine de ce anume iti doresti acest lucru si ce urmeaza dupa ce termini dieta.  Găsește-ți motivația!