Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

De-a lungul timpului lămâia a fost folosită pentru tratarea numeroaselor boli, dar în ziua de astăzi este consumată cu precădere la prepararea limonadei.

7. Digestie sănătoasă

Corpul tău trudeşte din greu ca să digere tot ce îi oferi. Sucul de lămâie ajuta să îndepărtezi substanţele şi toxinele nedorite, rămase din procesul de digestie. Pentru că sucul de lămâie este similar în compoziţia atomică cu sucul digestiv şi saliva, el face o treabă grozavă în descompunerea substanţelor şi încurajarea ficatului să producă bila.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în AM Press. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Iată câteva metode simple care au grijă de sănătatea ficatului și au rol de detoxifiere!  Citește mai mult...

***

Dr. Bilic: Muschii sunt cei grei si trag la cantar, in schimb grasimea este usoara si pufoasa.  Găsește-ți motivația!

Ce contine avocado?

Ce contine avocado?


Publicat în Ziare.com

In 150 de grame de fruct sunt circa 230 de calorii. Circa 190 de calorii vin din grasimi.

La aceasta se mai adauga si 10 grame de fibre, adica 40% din necesarul zilnic. Este remarcabila cantitatea de vitamina K care se gaseste in avocado, respectiv 30 de miligrame, in 150 de grame, ceea ce reprezinta circa 40% din doza zilnica necesara. Aceasta face ca fructul sa fie ideal in dietele vegetariene. Avocado contine si 14 miligrame de vitamina C, tot in 150 de grame, dar si 700 de miligrame de potasiu ceea ce reprezinta circa 20% din doza zilnica necesara.

Este foarte bogat in vitamina B6, un argument in plus pentru consumul de avocado in dietele vegetariene. In 150 de grame de fruct se gaseste 19% din doza de vitamina B6 necesara zilnic. Si vitamina K si vitamina B6 sunt nutrienti care se gasesc, in cantitati atat de mari doar in alimentele de origine animala.

Avocado mai contine si 0,18 grame de omega 3 si 2,44 grame de omaga 6. In diferite proportii avocado contine toti aminoacizii esentiali, fiind un fruct care are calitati cu totul exceptionale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cocktail de sanatate: vitamina A, C, B6, E si K. Acid folic, cupru, potasiu, magneziu. Citește mai mult...

Unul dintre secretele pe care mizeaza Dr. Oz este un amestec de suc de grepfruit cu otet de mere consumat inainte de fiecare masa. Găsește-ți motivația!

Carbohidraţii. Îngraşă sau ba?

Carbohidraţii. Îngraşă sau ba?


Publicat în Cuget Liber

Carbohidraţii sunt o categorie de nutrienţi din cele patru care ne alimentează corpul cu energie.

Ce rol au

Carbohidraţii sunt sursa primară de energie a organismului nostru, cum e combustibilul pentru maşini. Energia furnizată ne ajută la funcţionarea inimii, a plămânilor, a creierului şi a muşchilor. Pentru creier, rolul lor este să ne facă să gândim limpede, iar pentru muşchi să îi susţină în timpul efortului fizic.

Îngraşă sau sau nu?

Orice mâncare îngraşă dacă mănânci prea mult, aşa că nu prea contează dacă e bogată sau nu în carbohidraţi. Bilanţul se calculează până la urmă în kilojouli. Carbohidraţii puri au acelaşi număr de kilojouli per gram ca şi proteinele pure, dar în comparaţie cu grăsimile pure au aproximativ jumătate din cantitatea de energie per gram.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mancatul foarte des va stimula metabolismul si te va ajuta sa slabesti. Citește mai mult...

Consumarea unui pahar cu apa dimineata si mersul pe jos te pot ajuta sa scapi de kilograme. Găsește-ți motivația!