Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Alergare » Alergare

Povestea ar putea fi transpusă într-un scenariu de film hollywoodian

Povestea Adrianei Istrate ar putea fi transpusă într-un scenariu de film hollywoodian, cu potențial de box office. Trecuse de 30 de ani, viața ei era lipsită de sens, muncea deseori peste program și intrase într-un vârtej al monotoniei.

A avut însă o revelație la momentul potrivit. S-a întâmplat în cadrul unei prezentări despre vitalitate, energie și despre schimbări pe care le putem face în plan personal. A luat pe loc decizia: ”din acest moment, voi alerga!”.

A început de la zero și a ajuns la 42 km fără antrenor, fără antrenament specific, folosindu-se doar de informațiile descoperite pe Internet.

A urmat ceva incredibil: Adriana a alergat șapte maratoane și șapte ultramaratoane pe toate cele șapte continente, în mai puțin de 10 luni, stabilind astfel un record mondial. Maratonul din Antarctica, de 100 km, a fost prima competiție din cadrul acestei impresionante serii.

Cu toate că a alergat maratoane și ultramaratoane în condiții dintre cele mai dificile, Adriana nu a mai făcut sport de-a lungul vieții.

”Am făcut vreo trei luni de balet când eram mică și ceva volei, dar niciodată la nivel de performanță. Nu aveam forță, eram mică și slabă, mult prea delicată pentru sport”.

Acum, însă, sportul este pentru ea un instrument care îi oferă echilibrul de care are nevoie.

”Nu-mi mai este frică, știu ce să fac cu viața mea, știu că indiferent ce s-ar întâmpla în acest moment mă voi descurca, am încredere în mine, pot să învăț lucruri, mă pot descurca în situații, pot vorbi cu lumea, e un gând liniștitor pentru mine”.

Nu ne putem schimba radical viața decât printr-o politică a pașilor mărunți, spune Adriana. ”Asta am făcut eu și asta încerc să spun oamenilor cu care vorbesc: nu există rețete miraculoase, nu există transformări radicale, există doar pași mărunți și foarte multă muncă pe care trebuie s-o faci indiferent de direcția spre care vrei s-o apuci. Eu nu m-am trezit într-o dimineață maratonistă. Am alergat zeci și sute de ore prin parcuri și pe stadioane”.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Sevensportclub.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Facebook Adriana Istrate

~
~

Îți mai recomandăm:

Alimentaţia este unul dintre cele mai importante aspecte, atât în viaţa de zi cu zi cât mai ales ca sportiv Citește mai mult...

***

Dragostea de sine, deși nu se obține ușor, este o lecție vitală.  Găsește-ți motivația!

A slabit 20 kg fara cura de slabire

A slabit 20 kg fara cura de slabire


Publicat în Ovidiu Militaru

Ovidiu Militaru: "Mi-am civilizat mesele. Nu mai bag 6 sarmale la masa, 2 sunt suficiente ca sa-mi tina de foame".

Cantarul oficial, ca la box, arata 75 kg la o inaltime de 1,78. Practic, in 3 ani am slabit 20 de kilograme fara sa renunt la paine, bere, cola sau carne de porc. Cum?

Nu mai torn in mine 2 litri de cola zilnic, dar beau un pahar cand mi-e pofta rau. Daca inainte mancam o paine la masa, acum dintr-una tin 2 zile. Iar gratarul cu 12 mici si 6 beri partea mea a fost redus la sfert.

Sport, sport, sport. Fara abonament la sala sau exercitii fizice in casa, doar alergat in parc. Tura de lac din parcul Tineretului imi este referinta. Daca in 2008 scoteam limba dupa 5 minute de alergare usoara, incetul cu incetul am tras de mine, am alergat tot mai mult si am ajuns si la a treia tura de lac.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Astazi se da startul de la ora 20, pe Take Ionescu, la sediul Inspectoratului de Politie, iar maine pe Calea Aradului.  Citește mai mult...

Printre alimentele periculoase pentru silueta se numara sosurile fara grasime (fat-free) si dulciurile fara zahar (sugar-free). Găsește-ți motivația!

Incepe cu o alergare usoara de 3 minute. Continua timp de 2 minute, marind viteza suficient cat sa te simti obosit spre final.

Banda de alergare e unul din instrumentele de fitness care dezvolta armonios corpul, cat timp cel care alearga si-a conceput un plan de batalie.

Incepe cu o alergare usoara de 3 minute. Continua timp de 2 minute, marind viteza suficient cat sa te simti obosit spre final. Mergi pentru 30 secunde. Repeta inca o data exercitiul (alergarea rapida de 2 minute si mersul). Apoi, prelungeste durata alergarii in forta cu 1 minut. Din nou, mergi pret de jumatate de minut. La final, relaxeaza-te, mergi de voie.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Un pont bun este ca un prieten de nădejde. Va fi întotdeauna acolo atunci când ai nevoie de el. Citește mai mult...

Persoanele care incep o dieta duminica sau luni reusesc sa slabeasca. Găsește-ți motivația!