Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Alergare » Alergare

Un pont bun este ca un prieten de nădejde. Va fi întotdeauna acolo atunci când ai nevoie de el.

“Nu te mai impotrivi”. Asta e ceea ce un tovaras maratonist a strigat la mine acum multi ani in mijlocul unui maraton foarte vantos. „Nu te impotrivi vantului, omule,” a spus el. „Asteapta pana la punctul de intoarcere si mareste ritmul cand vantul iti bate din spate”.

Simplitatea absoluta a acelui pont! Pana mi-a spus asta, eram intrat cu totul in cursa. Sa fii al dracului de vant, eu imi voi mentine ritmul sau voi muri incercand. Multumita acelui pont primit de la un maratonist veteran, n-am facut nici una din astea. Pana la urma am alergat o cursa buna. Mi-am amintit sfatul lui in fiecare alergare sau cursa vantoasa de atunci incolo. Asta a chestia cu un pont bun: ca un prieten de nadejde, va fi intotdeauna acolo atunci cand ai nevoie de el.

Primul pont este: Cea mai mare greseala pe care o fac alergatorii incepatori este ca tind sa gandeasca in masuri kilometrice – 1 km, 2 km, 3, km. Alergatorii incepatori au nevoie sa gandeasca in minute, nu in kilometri.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Andreirosu.org. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

~
~

Îți mai recomandăm:

Povestea ar putea fi transpusă într-un scenariu de film hollywoodian Citește mai mult...

***

Sunt alimentele dietetice optiunea potrivita pentru sanatatea ta? Găsește-ți motivația!

Printre cele mai bune exercitii aerobice se numara alergatul, ciclismul si inotul.

Alergatul si inotul iti tonifica intreg corpul - Exercitiile aerobice sunt o forma de fitness cardiovascular care mareste rata batailor inimii, prin pomparea sangelului prin tot organismul. Intensitatea cu care lucrezi se afla in stransa legatura cu numarul de calorii consumate.

Efectuarea unor exercitii aerobice la o intensitate crescuta, precum alergatul, iti pune in miscare toate grupele de muschi si te ajuta sa arzi mai multe calorii, decat daca ai opta pentru activitati fizice moderate, precum mersul in pas alert.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In timpul exercitiilor aerobice, inima pompeaza sangele mai repede in organism, iar muschiul inimii se intareste. Citește mai mult...

Nu trebuie să renunţi de tot la pâine, ci doar să o alegi pe cea din făină integrală şi să nu o consumi în cantităţi exagerate. Găsește-ți motivația!

Povestea ar putea fi transpusă într-un scenariu de film hollywoodian

Povestea Adrianei Istrate ar putea fi transpusă într-un scenariu de film hollywoodian, cu potențial de box office. Trecuse de 30 de ani, viața ei era lipsită de sens, muncea deseori peste program și intrase într-un vârtej al monotoniei.

A avut însă o revelație la momentul potrivit. S-a întâmplat în cadrul unei prezentări despre vitalitate, energie și despre schimbări pe care le putem face în plan personal. A luat pe loc decizia: ”din acest moment, voi alerga!”.

A început de la zero și a ajuns la 42 km fără antrenor, fără antrenament specific, folosindu-se doar de informațiile descoperite pe Internet.

A urmat ceva incredibil: Adriana a alergat șapte maratoane și șapte ultramaratoane pe toate cele șapte continente, în mai puțin de 10 luni, stabilind astfel un record mondial. Maratonul din Antarctica, de 100 km, a fost prima competiție din cadrul acestei impresionante serii.

Cu toate că a alergat maratoane și ultramaratoane în condiții dintre cele mai dificile, Adriana nu a mai făcut sport de-a lungul vieții.

”Am făcut vreo trei luni de balet când eram mică și ceva volei, dar niciodată la nivel de performanță. Nu aveam forță, eram mică și slabă, mult prea delicată pentru sport”.

Acum, însă, sportul este pentru ea un instrument care îi oferă echilibrul de care are nevoie.

”Nu-mi mai este frică, știu ce să fac cu viața mea, știu că indiferent ce s-ar întâmpla în acest moment mă voi descurca, am încredere în mine, pot să învăț lucruri, mă pot descurca în situații, pot vorbi cu lumea, e un gând liniștitor pentru mine”.

Nu ne putem schimba radical viața decât printr-o politică a pașilor mărunți, spune Adriana. ”Asta am făcut eu și asta încerc să spun oamenilor cu care vorbesc: nu există rețete miraculoase, nu există transformări radicale, există doar pași mărunți și foarte multă muncă pe care trebuie s-o faci indiferent de direcția spre care vrei s-o apuci. Eu nu m-am trezit într-o dimineață maratonistă. Am alergat zeci și sute de ore prin parcuri și pe stadioane”.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Facebook Adriana Istrate

Îți mai recomandăm:

Alimentaţia este unul dintre cele mai importante aspecte, atât în viaţa de zi cu zi cât mai ales ca sportiv Citește mai mult...

Ştiai că pe lângă cauzele fiziologice ale durerilor, există întotdeauna și cauze emoționale? Găsește-ți motivația!