Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Dulciuri

Noul act ar trebui sa intre in vigoare, in iunie, iar statele UE vor avea la dispozitie 18 luni pentru a-l transpune in legislatia nationala.

In curand, sucurile de fructe nu vor mai contine zahar, dupa ce, statele membre ale Uniunii Europene au adoptat o directiva care interzice adaugarea de indulcitori in aceste produse.

Totusi, nectarurile facute din piure de fructe, la care se adauga apa, vor putea contine indulcitori, dar nu vor mai putea avea etichete de genul "fara adaos de zahar".

De asemenea, directiva adauga si rosiile pe lista fructelor folosite pentru producerea de sucuri, ceea ce inseamna ca nici sucul de rosii nu va mai contine indulcitori.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Alimentele preambalate din UE vor avea inscriptionate pe ambalaj valoarea energetica si cantitatile de grasime, acizi saturati, carbohidrati, proteine, zahar si sare. Citește mai mult...

***

Ti se pare că nu slăbeşti oricât de atentă eşti la alimentaţie? Descoperă cele mai frecvente greşeli pe care le poţi face fără să bănuieşti, dar care nu te lasă să slăbeşti! Găsește-ți motivația!

Zaharul, toxic pentru oameni?

Zaharul, toxic pentru oameni?


Publicat în Romania Libera

Robert Lustig: „Sirop din porumb bogat in fructoza sau zahar e totuna si sunt la fel de toxice".

Zaharul este toxic pentru oameni, sustine un cercetator de la Universitatea din California, expert in obezitatea infantila. Teoria lui Robert Lustig este ca nu doar zaharul granulat pe care il folosim cand preparam prajituri ne face rau, ci si siropul din porumb, care este bogat in fructoza.Zaharul este daunator pentru organism nu pentru ca are calorii, ci pentru ca este „o otrava in sine", explica doctorul. In plus, zaharul ar fi „vinovat" si de bolile occidentalilor: boli de inima, hipertensiune si multe tipuri de cancer, noteaza New York Times.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Zaharul, in cantitatile in care este consumat astazi in tarile industrializate, este toxina ce sta la baza multor afectiuni. Citește mai mult...

Nu numai cafeaua, ceaiul verde, ceaiul negru sau băuturile energizante reuşesc să te scoată din moleşeala de după prânz. Găsește-ți motivația!

Chiar contează ceea ce mănânci, iar organismul tău are nevoie de nutrienţi ca să funcţioneze bine şi să se ferească de boli.

Mâncarea trebuie să-ţi fie medicament - Un prim pas către o alimentaţie sănătoasă constă în conştientizarea faptului că alimentele trebuie să îţi fie medicament, aşa cum spunea şi Hippocrate (Let food be thy medicine). Chiar contează ceea ce mănânci, iar organismul tău are nevoie de nutrienţi ca să funcţioneze bine şi să se ferească de boli.

Exclude din meniu produsele nocive - Odată ce ai realizat acest lucru, un al doilea pas este acela de a te organiza în aşa fel încât să excluzi din alimentaţia ta cele mai nocive produse pe care obişnuieşti să le consumi. Poţi să faci acest lucru brusc sau treptat, limitând consumul lor până când îţi va fi mai uşor să le eviţi. Ca să ai voinţa necesară, gândeşte-te că acele produse nu au nicio valoarea nutriţională, ba mai mult afectează în mod negativ întregul organism. Evită în special produsele procesate din comerţ, dulciurile şi produsele de panificaţie care conţin făină rafinată.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dr. Oz îţi dă o mână de ajutor şi te sfătuieşte ce trebuie să faci ca să ai în meniul tău alimente sănătoase. Citește mai mult...

Poti sa-ti faci un sandvis cu humus (pasta de naut), salata verde, ardei rosu, avocado, 1 felie de branza, 2-3 rondele de ceapa.  Găsește-ți motivația!