Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Dulciuri

Zaharul ascuns in alimente

Publicat în Ziare.com
Zaharul ascuns in alimente

Putini au idee ca zaharul este ascuns in alimente care ne sunt prezentate ca fiind sanatoase. Afla unde si cat zahar se ascunde in mancare.

Zaharul adaugat este cel care creste valabilitatea unor produse alimentare. Spre exemplu, painea poate contine zahar pentru a-si pastra prospetimea. Zahar adaugat contin si cerealele pentru micul dejun, dar si conservele din fructe si legume.

Medicii spun ca zaharul ascuns in alimente este mult mai nesanatos decat cel consumat constient, pentru ca, in cazul celui ascuns, de cele mai multe ori, e greu de ghicit cantitatea. Alimentele contin in mod natural diferite tipuri de zaharuri. Acestea sunt descompuse in glucoza si fructoza si absorbite in sange. Pe de alta parte, fructoza este transformata in glucoza la nivelul ficatului. Excesul de zahar inseamna exces de glucoza, pe care ficatul o transforma in grasime. O parte din aceasta grasime sta in ficat, o alta este depusa in jurul organelor si in tesutul subcutanat.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ziare.com. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Mai multe studii au raportat efecte adverse ale zaharului alb si ale siropului de porumb cu fructoza. Citește mai mult...

***

Renunţă la sucuri carbogozoase şi optează pentru apă cu lămâie, eventual îndulcită cu foarte puţină miere naturală.  Găsește-ți motivația!

Grasime vs. carbohidrati? Dezbaterea continua

Grasime vs. carbohidrati? Dezbaterea continua


Publicat în Ce se intampla doctore?

Abuzul de carbohidrati este principalul vinovat pentru acumularea kilogramelor in plus.

Desi cu toate stim ca o dieta echilibrata trebuie sa includa 50 la suta carbohidrati, 20 la suta grasimi si 30 la suta proteine, totusi suntem mai degraba tentate sa renuntam total la grasimi sau la carbohidrati pentru a atinge greutatea perfecta. Informatii recente care vin din partea nutritionistilor americani sustin faptul ca abuzul de carbohidrati este principalul vinovat pentru acumularea kilogramelor in plus. Chiar daca veti auzi ca grasimile sunt cele mai periculoase, nu le taiati primele de pe lista elementelor nutritive hipercalorice.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Abuzul de carbohidrati este principalul vinovat pentru acumularea kilogramelor in plus.  Citește mai mult...

Detoxifierea ajută la eliminarea toxinelor din organism, lucru care va revigora activitatea organelor interne. Găsește-ți motivația!

Legumele ar trebui sa fie gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine.

Bucatarii din Romania amintesc ca toate ingredientele din care ne pregatim mancarea pot fi sanatoase, provocarea fiind aceea de a sti cum sa le combinam si cum sa le preparam.

„Cand iesim sa mancam in oras ar trebui sa alegem preparate gatite usor, sa nu combinam preparate cu aport de lipide mare (carne, peste gras, prajeli) cu preparate cu procent mare de carbohidrati (cartofi, fasole). Pestele ar trebui consumat minimum de doua ori pe saptamana, iar in pregatirea mancarii ar trebui sa fie folosite uleiul de masline extravirgin, ierburile aromatice (busuioc, patrunjel, marar), usturoiul si salatele de sezon", spune Robert Voicu, bucatar Unilever Food Solutions.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Legumele ar trebui sa le cerem gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine. Citește mai mult...

Fibrele sunt foarte importante pentru sănătatea digestivă şi a întregului organism. Învaţă de la Doctor Mehmet Oz ce alimente au mai multe fibre, ca să eviţi blocajele intestinale. Găsește-ți motivația!