Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Carbohidrati

Legumele ar trebui sa fie gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine.

Bucatarii din Romania amintesc ca toate ingredientele din care ne pregatim mancarea pot fi sanatoase, provocarea fiind aceea de a sti cum sa le combinam si cum sa le preparam.

„Cand iesim sa mancam in oras ar trebui sa alegem preparate gatite usor, sa nu combinam preparate cu aport de lipide mare (carne, peste gras, prajeli) cu preparate cu procent mare de carbohidrati (cartofi, fasole). Pestele ar trebui consumat minimum de doua ori pe saptamana, iar in pregatirea mancarii ar trebui sa fie folosite uleiul de masline extravirgin, ierburile aromatice (busuioc, patrunjel, marar), usturoiul si salatele de sezon", spune Robert Voicu, bucatar Unilever Food Solutions.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Romania Libera. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Legumele ar trebui sa le cerem gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine. Citește mai mult...

***

Mergi la sala, urmeaza un curs de dans, aerobic, inot sau tae-bo.  Găsește-ți motivația!

Preparatele cu carne sunt preferate de pofticioşi şi mai ales de gurmanzi. În acelaşi timp, spaima de colesterol taie, multora dintre noi, pofta de mâncare.

Puteţi prepara o mâncare preferată cu carne, fie că alegiţi curcanul, costiţa, cârnatul sau carnea de porc - "purificând-o" de grăsime, cu ajutorul unei portocale. Fructul, care se foloseşte cu coaje cu tot, trebuie bine spălat, apoi înţepat cu furculiţa şi pus în cratiţa cu mâncarea pe care o gătiţi la cuptor.

La scurt timp, după ce se încinge cuptorul, veţi observa că toată grăsimea care plutea în cratiţă a fost "aspirată" de portocală. Mai mult, prezenţa fructului nu influenţează în mod negativ gustul mâncării, dimpotrivă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Gospodina romanca a uitat de cartea de bucate si apeleaza la blogurile culinare.  Citește mai mult...

De fiecare dată când un alergător trecea pe lângă mine, îl admirăm și îmi vedeam de drum. Nici prin cap nu-mi trecea să fac și eu același lucru. Găsește-ți motivația!

Ghimbirul este un excelent remediu pentru digestia lenta și pentru răceli

Stii deja ca ghimbirul este un excelent remediu pentru digestia lenta si pentru raceli. Insa, mai exista si alte beneficii ale ghimbirului care au fost demonstrate stiintific.

Ghimbirul este un remediu folosit de secole pentru a trata diverse afectiuni, iar in prezent cercetatorii au demonstrat ca efectele sale pot sa fie mai puternice decat a multor medicamente. De aceea este foarte important sa incluzi ghimbirul in dieta zilnica, iar noi iti oferim motivele care te indeamna sa faci acest lucru. Descopera care sunt cele mai importante beneficii ale ghimbirului ca sa cunosti cu exactitate cat de sanatos este pentru corpul tau!

Ghimbirul contine gingerol, o substanta cu rol antiinflamator in corp 

Gingerolul, o substanta importanta din ghimbir, are un rol antiinflamator si poate sa fie un remediu eficient pentru persoanele care sufera de artrita reumatoida sau osteoartrita. Cercetarile realizate au aratat ca ghimbirul a fost la fel de eficient precum ibuprofenului in cazul persoanelor cu osteoartrita, insa fara sa produca reactii adverse la stomac (lucru pe care-l provoaca ibuprofenul). 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Pe vreme mohorâtă, un ceai fier­binte de ghimbir este reconfor­tant pentru trup şi suflet. Studii recente realizate la Uni­versitatea din Columbia au arătat că ghimbirul vă ajută şi să pier­deţi din kilogra­me­le în plus.  Citește mai mult...

O portie de cartofi mov contine cu 30% mai putine calorii decat vei gasi in cartofii obisnuiti.  Găsește-ți motivația!