Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Carbohidrati

Legumele ar trebui sa fie gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine.

Bucatarii din Romania amintesc ca toate ingredientele din care ne pregatim mancarea pot fi sanatoase, provocarea fiind aceea de a sti cum sa le combinam si cum sa le preparam.

„Cand iesim sa mancam in oras ar trebui sa alegem preparate gatite usor, sa nu combinam preparate cu aport de lipide mare (carne, peste gras, prajeli) cu preparate cu procent mare de carbohidrati (cartofi, fasole). Pestele ar trebui consumat minimum de doua ori pe saptamana, iar in pregatirea mancarii ar trebui sa fie folosite uleiul de masline extravirgin, ierburile aromatice (busuioc, patrunjel, marar), usturoiul si salatele de sezon", spune Robert Voicu, bucatar Unilever Food Solutions.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Romania Libera. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Legumele ar trebui sa le cerem gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine. Citește mai mult...

***

Dr. Oz îţi recomandă să eviţi următoarele diete, deoarece ele pot să-ţi afecteze sănătatea. Găsește-ți motivația!

Nutritionistii spun ca micul dejun nu trebuie sa lipseasca, din vietile noastre, nici macar o zi.

Ce risti, daca nu mananci la micul dejun? Ei bine, ai toata sansele sa te ingrasi, sa fii lipsit de energie, sa nu ai performante la locul de munca sau la scoala, sa nu ai rezultate in cura ta de slabire, sa iti fie foame in permanenta, sa mananci mai mult si mai multe alimente grase, pentru a compensa lipsa nutrientilor necesari unei bune functionari. Indiferent de varsta si de profesie, indiferent daca suntem femei sau barbati, micul dejun nu trebuie sa lipseasca din vietile noastre, nici macar o zi!

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Prima greseala pe care o fac foarte multi romani: lipsa micului dejun. Citește mai mult...

Iată ce emoții pozitive îți influențează într-o foarte mare măsură starea de sănătate fizică, dar și psihică. Găsește-ți motivația!

Combină alimentele isteţ şi vei slăbi!

Combină alimentele isteţ şi vei slăbi!


Publicat în ClickSanatate.ro

Combinarea alimentelor ţine cont şi de timpul necesar pentru digerarea lor.

De ce ne îngrăşăm? Şi mai important, de ce punem la loc imediat după ce am reuşit să slăbim? De ce facem burtă, deşi nu am putea zice că mâncăm exagerat de mult? Răspunsul ar fi în modul în care organismul nostru reuşeşte (sau mai bine zis, nu reuşeşte) să metabolizeze mâncarea.

Combinarea alimentelor ţine cont şi de timpul necesar pentru digerarea lor. Îţi propunem un exerciţiu de imaginaţie. Dar înainte, iată ipoteza: legumelor le trebuie între 15 şi 30 de minute ca să fie digerate. Cerealelor ori cartofilor, până la 4 ore. Carnea, în schimb, solicită tractul digestiv între 4 şi 10 ore. Acum imaginează-ţi cum ar fi să combini toate aceste alimente la o singură masă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pare incredibil, dar există şi aşa ceva. Alimente care nu îngraşă, însă te satură. Specialistul Click! în nutriţie, dr. Vera Daghie, ne spune care sunt acestea. Citește mai mult...

Calcularea caloriilor de la fiecare masă te poate aduce pe culmile disperării. Găsește-ți motivația!