Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Dulciuri

In medie, ajungem să consumăm până la 60 de kilograme de zahăr pe an, atrag atenţia reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În medie, ajungem să consumăm până la 60 de kilograme de zahăr pe an, atrag atenţia reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. E exagerat!, vine replica firească. Nu şi dacă ne gândim că un pahar de cola conţine aproape zece linguriţe de zahăr. Cel mult 40 grame de zahăr, ceea ce reprezintă echivalentul a opt linguriţe, atât putem consuma pe zi dacă nu vrem să avem probleme de sănătate, ne recomandă nutriţioniştii. Dacă însă ţinem cont că zahărul este adăugat şi în alimente la care nu ne aşteptăm, ajungem să depăşim uşor doza zilnică recomandată.

De aceea, zahărul a ajuns să aibă o reputaţie atât de proastă în ultimele decenii, fiind unul dintre factorii implicaţi în apariţia obezităţii, a aterosclerozei, a bolilor cardiace, a dezechilibrelor hormonale, iar studiile recente arată că dăunează inclusiv creierului şi că grăbeşte procesul de îmbătrânire.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

BMI reprezinta o masurare a greutatii corporale bazata pe inaltime si greutate, care poate fi aplicata atat la barbati, cat si la femei.  Citește mai mult...

***

De multe ori pacientii imi cer “trucuri” ca sa lupte cu foamea si sa slabeasca mai repede. Găsește-ți motivația!

3 deserturi care nu ingrasa

3 deserturi care nu ingrasa


Publicat în Femeia

Daca esti la dieta trebuie sa ai grija ce mananci pentru a nu-ti compromite silueta.

Iata trei deserturi sanatoase, pe care le prepari rapid, cu ingrediente delicioase. Branza de vaci cu banane si scortisoara - Daca te-ai saturat sa mananci cereale integrale atunci poti incerca aceasta gustare energizanta la micul dejun. Ai nevoie de trei linguri cu branza de vaci, o jumatate de banana, o lingurita de miere si doua-trei prafuri de scortisoara. Le amesteci bine si le servesti cu o rondea de orez expandat. Deasupra mai poti pune doua-trei nuci macinate.

Acest desert este satios si-ti ofera o parte din necesarul zilnic de calciu si magneziu. In plus, scortisoara accelereaza arderea grasimilor, echilibreaza nivelul glicemiei si este cel mai bun antioxidant natural.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cine nu-si doreste sa se rasfete la sfarsitul mesei cu un desert savuros?  Citește mai mult...

O parte importanta a alimentatiei de zi cu zi ar trebui sa includa legume, fructe si sucuri naturale, intrucat sunt bogate in numeroase vitamine si minerale. Găsește-ți motivația!

Cu cât alimentul este mai colorat, cu atât este mai hrănitor (de exemplu, spanacul are o cotă mai mare de substanțe nutritive decât salata verde).

Rosu - Licopenul este un pigment natural, care oferă fructelor (cum ar fi roșiile, grepfrutul roșu/roz și pepenii roșii) culoarea pe care o au, fiind unul dintre cei mai puternici carotenoizi în lupta împotriva cancerului. Carotenoizii se găsesc și în morcovi, în legume de culoare verde-închis, în ardei roșii, cartofi dulci, piersici, caise (proaspete și uscate), mango, pepeni galbeni și papaya.

Verde - Alimentele verzi sunt bogate în vitaminele A, C (cu efect antioxidant) și E (care protejează celulele și cresc șansele unei vieți mai lungi și mai sănătoase. Legumele cu frunze verzi sunt, de asemenea, bogate în fier. Culoarea verde provine din clorofilă, care este modalitatea prin care planta transformă lumina solară în energie.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Indiferent dacă sunt verzi sau galbeni, pepenii sunt o sursă naturală de lichide. Citește mai mult...

Sfatul nutriţioniştilor este să alegeţi alimente cât mai naturale, precum fructele şi legumele.  Găsește-ți motivația!