Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Alimentatie echilibrata

Nu hrani cancerul!

Publicat în Jurnalul
Nu hrani cancerul!

"Nu hrani cancerul”. Prof. dr. Pavel Chirila: O treime dintre cancere pot fi evitate printr-o alimentatie sanatoasa.

Consumul de zahar alb rafinat si de alimentele ce contin nitrati (in special mezeluri) reprezinta una dintre cauzele cresterii incidentei cancerului, avertizeaza profesorul doctor Pavel Chirila in volumul "Nu hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului", editura Christiana, 2012, autori: Pavel Chirila, Madalina Popescu si Cristela Georgescu.

Autorii atrag atentia ca factorii alimentari declansatori de cancer sunt in special zaharul alb, sarurile nitrice din compozitia preparatelor din carne (mezeluri) sau sub forma de azotati, folositi in agricultura europeana.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Jurnalul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Exclude complet din meniu alimentele rafinate: zaharul, faina, sarea extrafina, margarina, uleiul rafinat. Citește mai mult...

***

Programul de detoxifiere de doua zile se bazeaza pe consumul de preparate usoare care stimuleaza digestia si buna functionare a organelor. Găsește-ți motivația!

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele.

Cand gatesti la aburi alimentele nu vin in contact cu apa si nu-si pierd vitaminele si mineralele. Nu ai nevoie de ulei, alte grasimi sau de sare. Te gandesti probabil la acele vase speciale de fiert pe aburi, care sunt mai scumpe. Nu ai neaparat nevoie de ele ca sa gatesti astfel.

Iti trebuie pur si simplu o oala cu capac si o sita. Pui legumele sau carnea in sita, pe care o asezi intr-o oala cu putina apa. Ai grija ca sita sa nu fie in apa, ci deasupra ei. Acoperi oala cu un capac, o pui pe foc si lasi alimentele pana se patrund.

Dupa gatitul la aburi, fierberea ar fi urmatoarea optiune. Eviti astfel sa folosesti multe grasimi si sare in prepararea legumelor si a carnii, pe de o parte, si conservi o mare cantitate din vitaminele, sarurile minerale si proteinele din alimente, pe de alta parte. Daca fierbi legumele in putina apa, doar cat sa le acopere, si le tii pe foc un timp scurt, ele isi vor pastra o mai mare cantitate de calciu, fier si magneziu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este important sa cunosti tehnicile de gatit care nu adauga grasimi si calorii inutile. Citește mai mult...

Doi profesori americani au publicat o carte intitulată „Inteligenţa emoţională 2.0“ în care ne învaţă cum să ne gestionăm crizele de furie. Găsește-ți motivația!

Este cunoscut faptul că somnul are un rol esenţial în ceea ce priveşte menţinerea greutăţii ideale. Este de ajuns să faci câteva greşeli care, deşi pot părea nevinovate, te pot “ajuta” să câştigi în greutate.

Dormi puţin în timpul săptămânii, mult în weekend. Mai multe studii au arătat că persoanele care nu au un somn regulat asimilează doar  mai multe calorii decât persoanele care obişnuiesc să doarmă după program.

Nu mergi la culcare fără “ceva dulce” înainte. Îţi spui că o mică îngheţată sau o bomboană înainte de culcare nu are ce rău să îţi facă, de aceea faci acest lucru seară de seară. Ei bine, caloriile se adună, iar kilogramele nedorite se depun, fără ca tu să îţi dai seama.

Nu ai somn de calitate. Mergi la culcare la o oră rezonabilă, dar te trezeşti de mai multe ori pe timpul nopţii? Ei bine, acest lucru poate să îţi afecteze dieta.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Tulburările de somn apar din cauza unor obiceiuri nesănătoase și din lipsa unui program de somn. Iată ce poți face!  Citește mai mult...

Personalizarea se refera la adaptarea regimului alimentar la o multime de caracteristici individuale. Găsește-ți motivația!