Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Dulciuri

De ce l-au luat în colimator nutriţioniştii? Şi dacă este atât de rău cum spun ei, de ce este strecurat cu atâta fervoare în cele mai diverse oferte culinare?

De ce se regăseşte în atâtea produse? Simplu ca bună ziua: pentru că este mai ieftin decât zaharoza, zahărul adevărat obţinut din sfeclă sau trestie de zahăr. Cum este obţinut? Amidonul din cereale, grâu sau mălai este descompus în unităţi de glucoză, iar o parte dintre acestea este transformată, apoi, în fructoză - substanţă cu putere de îndulcire net superioară zahărului propriu-zis. Deci: pui mai puţin şi îndulceşte mai mult. În acest duo glucoză-fructoză, cel mai mare duşman al sănătăţii nostre este fructoza.

Care sunt dozele sănătoase? 40-50 g/zi reprezintă "raţia" corectă pentru un adult (copiii vor consuma, se înţelege, mult mai puţin). Prin urmare... consumă maximum 3-4 fructe/zi (30 g de fructoză); un pahar de suc de fructe = un fruct; redu la minimum consumul de alimente industrializate care conţin sirop de glucoză-fructoză sau doar fructoză sau izoglucoză (citeşte cu atenţie eticheta!).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Mai multe studii au raportat efecte adverse ale zaharului alb si ale siropului de porumb cu fructoza. Citește mai mult...

***

Alimentele dezechilibrate nutrițional, de obicei, hipercalorice, trebuie evitate. Găsește-ți motivația!

Consumăm mai mult zahăr decât e recomandat zilnic. Aceasta e concluzia nutriţioniştilor americani. Iată ce putem face.

Consumăm mai mult zahăr decât e recomandat zilnic. Aceasta e concluzia nutriţioniştilor americani. Iată ce putem face.

Elimină îndulcitorii artificiali. Aceştia nu reduc pofta de zahăr, având acelaşi efect asupra organismului și chiar cresc dorinţa de a mânca dulce.

Consumă carne. Proteinele sunt o sursă sigură de energie şi menţin un nivel constant de zahăr în sânge, prevenind blocajele sangvine.

O dietă echilibrată. O dietă bogată în alimente sărate tinde să creeze poftă de alimente dulci. Pentru a evita asta, consumă o varietate mai mare de arome şi evită, cât posibil, sarea în exces.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Daca descifrezi etichetele produselor pentru copii ti se pune un nod in gat. Cei mici inghit zahar cu polonicul.  Citește mai mult...

Ceaiul alb previne absorbtia si stocarea grasimilor in interiorul celulelor adipoase. Găsește-ți motivația!

Zaharul, care este consumat zilnic de foarte multe persoane sub diverse forme: zahar in ceai, cafea, lapte, limonada etc.

Va prezentam mai jos cateva din alimentele consumate zilnic, cu potential nociv pentru sanatatea dumneavoastra.

Mezelurile sunt preparate prin metode nu tocmai sanatoase, injectate cu diverse substante pentru a se mentine proaspete si au un continut de grasimi mult peste limita unei portii. De asemenea mezelurile au un continut prea ridicat de sare si de cele mai multe ori sunt facute din carne de porc.

Carnea de porc este toxica, chiar si carnea slaba de porc, pentru ca pur si simplu metabolismul acestui animal este toxic pentru om. In plus carnea de porc este foarte bogata in grasimi saturate si creste “colesterolul rau”.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mezelurile sunt bogate în grăsimi rele şi colesterol. Dacă le consumi cu regularitate pot să blocheze arterele şi să-ţi mărească circumferinţa abdomenului.  Citește mai mult...

Dr. Oz împreună cu un antrenor recunoscut de fitness recomandă o nouă regulă de slăbit. Găsește-ți motivația!