Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Dulciuri

Pofta de dulce a devenit, pentru multi dintre noi, aproape un fel de adictie.

Chiar dacă ne chinuim să bem ceaiul sau cafeaua fără zahăr, zilnic introducem în organism mai mult zahăr decât ar trebui din produse alimentare pe care nici nu le-am banui că ar conţine aşa ceva.

Cat de greu este, de fapt, sa traim "sugar-free"? Pofta de dulce a devenit, pentru multi dintre noi, aproape un fel de adictie. Mai mult de atat, unii oameni de stiinta au constatat ca zaharul poate crea dependenta. Cercetatorii francezi din Bordeaux au facut mai multe experimente prin care au concluzionat ca receptorii pentru dulce nu exista in organism in momentul nasterii, ci se dezvolta pe masura ce introducem in corp produse alimentare dulci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Zaharul, in cantitatile in care este consumat astazi in tarile industrializate, este toxina ce sta la baza multor afectiuni. Citește mai mult...

***

Pentru omul modern este greu sa se apuce de sport si mult mai greu sa-si mentina acest obicei sanatos si sa-l practice in mod constant. Găsește-ți motivația!

Oboseala, stari de depresie, pierderi de memorie, sunt semne ale organismului ca alimentatia nu e sanatoasa.

Dieta bogata in kilocalorii, grasimi "rele", saraca in vitamine, minerale si antioxidanti poate duce la aparitia oboselii, depresiei si a lipsei de concentrare. Oboseala, stari de depresie, pierderi de memorie si probleme cu tenul sunt cateva dintre semnele pe care organismul le transmite atunci cand dieta este bogata in kilocalorii si grasimi nesanatoase, saraca in vitamine, minerale si antioxidanti.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Problemele de concentrare sau de procesare apar cand organismul nu primeste grasimi "bune". Citește mai mult...

Cu fructele si legumele primaverii, bogate in vitamina C, accelerezi procesul de slabire! Găsește-ți motivația!

Orezul, cereala cea mai consumata la nivel global, indiferent de forma si de culoarea sa, este un aliment sanatos.

„Intre zaharul alb rafinat si varietatile brune nu exista diferente majore. In cazul ambelor forme, in contextul unei diete variate si echilibrate, zaharul nu este nociv. Excesul insa este devastator pentru sanatate", atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.

Specialistii recomanda limitarea consumului de zahar, indiferent ca este alb sau brun, deoarece excesul favorizeaza obezitatea si, deci, diabetul de tip II si bolile cardiovasculare. Pentru a ne satisface pofta de dulce, putem consuma fructe care contin zaharuri cu eliberare lenta, miere sau chiar sirop concentrat din trestie de zahar, care contine saruri minerale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mai multe studii au raportat efecte adverse ale zaharului alb si ale siropului de porumb cu fructoza. Citește mai mult...

Fa o schimbare, renunta la carne pentru o zi si poti face diferenta: esti mai sanatos si tu, si mediul inconjurator.  Găsește-ți motivația!