Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Dulciuri

Ce nu stiai despre zahar

Publicat în Libertatea
Ce nu stiai despre zahar

Zahărul favorizează apariţia celor mai periculoase afecţiuni: bolile cardiovasculare, cancerul sau diabetul zaharat.

Zahărul favorizează apariţia celor mai periculoase afecţiuni: bolile cardiovasculare, cancerul sau diabetul zaharat. Iată şase lucruri pe care nu le ştiai despre zahărul rafinat.

1. Îşi pierde toţi nutrienţii - Zahărul rafinat îşi pierde toţi nutrienţii în urma proceselor la care este supus, în vreme ce zahărul nerafinat sau brut îşi păstrează intacte aceste substanţe benefice. Prin rafinare, în compoziţia zahărului se formează şi alte substanţe dăunătoare, cum ar fi acid fosforic, dioxid de sulf, acid formic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Nu trebuie să renunţi de tot la pâine, ci doar să o alegi pe cea din făină integrală şi să nu o consumi în cantităţi exagerate. Citește mai mult...

***

Senzaţia de balonare poate să fie extrem de neplăcută, cu atât mai mult cu cât îţi accentuează abdomenul şi nu eşti deloc încântată când vezi că ai burtă. Găsește-ți motivația!

Tesuturile de grasime din partea inferioara a corpului poate sa ia in greutate mai repede si mai usor.

Cauza cea mai comuna a kilogramelor in plus este mancatul excesiv. Consumarea mai multor calorii decat se ard in timpul activitatilor zilnice. Cercetatorii sunt de parere ca acumularea grasimilor difera in partea superioara de partea inferioara. Grasimea abdominala creste atunci cand celulele de grasime individuale cresc in marime, dar in partea inferioara a corpului, precum soldurile si abdomenul, numarul celulelor de grasime creste.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Inainte sa decizi daca este potrivita pentru tine sau nu citeste urmatoarele. Citește mai mult...

Sfatul nutriţioniştilor este să alegeţi alimente cât mai naturale, precum fructele şi legumele.  Găsește-ți motivația!

Ce ascunde pofta de dulce

Ce ascunde pofta de dulce


Publicat în Click

Pentru a scapa de pofta de dulciuri trebuie sa elimini brusc din dieta orice produs care contine zahar.

Din alimentele pe care le consumam zilnic luam aproximativ 30 de micrograme de crom, deoarece, in timpul procesarii termice, acest mineral se evapora. Insa necesarul zilnic de crom trebuie sa fie de aproximativ 60 de micrograme. In caz contrar, metabolizarea zaharului din sange este ingreunata si astfel se dezvolta rezistenta la insulina.

Cele mai bune surse de crom sunt legumele (broccoli, cartofi, fasole verde), ficatul, cerealele integrale, ciupercile, fructele de mare si galbenusul de ou. Carenta de crom poate fi inlaturata cu ajutorul suplimentelor alimentare care contin acest mineral.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnalează că anumite substanțe lipsesc din organism.  Citește mai mult...

Ti-ai propus sa dai jos macar cateva kilograme pana la sarbatori? Afla trucurile recomandate de Dr. Oz, dar si de nutritionistii Gheorghe Mencinicopschi si Mihaela Bilic! Găsește-ți motivația!