Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Alimentatie echilibrata

Industria bio, eco, organica devine o nisa ce creste de la un an la altul.

Conform rezultatelor unui studiu realizat de Ideaplus Insight privind achiziţia de produse bio, 43,29% dintre respondenţi doresc să găsească o varietate mai mare de produse bio româneşti. Dulciurile ecologice au intrat recent pe piaţă pentru a satisface pofta consumatorilor care doresc să evite produsele chimice sintetice. Practic, producătorii s-au întors la vechile reţete şi dau culoare produselor dulci cu sucuri din fructe sau legume.

De ce nu sunt bune dulciurile rafinate pentru copii? Componenta de bază a dulciurilor găsite pe rafturile magazinelor este zahărul rafinat. Acest tip de zahăr nu face altceva decât să creeze dependenţă. În plus, pentru că nivelul de insulină este când mare, când mic, se generează senzaţia de foame, iar copiii au tendinţa de a mânca prea mult.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Am primit mostre de produse bio: sos de soia cu continut redus de sare, napolitane etc. Citește mai mult...

***

În mod paradoxal, o furculiţă mai mare îţi păcăleşte creierul că a mâncat foarte mult. Găsește-ți motivația!

Peste 80 la sută dintre cei care se adresează unui nutriţionist au urmat cel puţin o dietă de înfometare cu ajutorul căreia au slăbit.

Înfometarea este doar una dintre cele mai frecvente greşeli pe care le fac persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Lector dr. Lygia Alexandrescu vă spune care sunt cele zece greşeli pe care trebuie să le evitati în timpul curei, dacă vreti să scădeti în greutate.

1. Nerăbdarea si obiectivele nerealiste. Studiile arată că persoanele care slăbesc într-o perioadă suficient de lungă, se mentin mai bine la greutatea normală. Un ritm de scădere ponderală sănătos este cuprins între o jumătate şi un kilogram pe săptămână.

2. Absenta micului dejun. Consumarea zilnică a unui mic dejun copios este esenţială pentru furnizarea energiei necesare organismului încă de dimineată şi pentru prevenirea aparitiei poftei de dulce.

Urmareste-o pe Dr. Lygia Alexandrescu pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dietele rapide, mai ales cele celebre, pot pune în pericol sănătatea pentru că sunt fade. Citește mai mult...

In doar 4 saptamani poti sa fii mai supla si mai sanatoasa daca urmezi cateva reguli de baza. Găsește-ți motivația!

Mai toate dietele ce promit că ne scapă de kilogramele în plus ne propun să punem cruce glucidelor, gustărilor şi tuturor alimentelor care ne provoacă o stare de bine.

Mai toate dietele ce promit că ne scapă de kilogramele în plus ne propun să punem cruce glucidelor, gustărilor şi tuturor alimentelor care ne provoacă o stare de bine. Iată că studiile îi încurajează pe cei care nu ţin în totalitate cont de aceste reguli.  

Glucide - Toate dietele inspirate din dieta Atkins au ca numitor comun suprimarea glucidelor. Totuşi, s-a observat că, pe termen lung, este aproape imposibil să renunţăm la acestea. Potrivit unui studiu publicat în revista Annals of Internal Medecine, persoanele care au mâncat glucide în decursul dietei au reuşit să scape de mai multe kilogramele comparativ cu cele care le-au exclus total. Pentru o alimentaţie echilibrată, ni se recomandă să mâncăm cinci porţii de produse cerealiere pe zi, în special ovăz şi orez brun. Glucidele sunt o sursă nu doar de energie, dar şi de fibre, indispensabile pentru un tranzit uşor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Din 15 diete de slabit, Weight Watchers este singurul pe care raportul ANSES il considera lipsit de pericole pentru sanatate. Citește mai mult...

Dr. Mihaela Bilic: O dieta echilibrata este regimul de intretinere pe viata.  Găsește-ți motivația!