Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Alimentatie echilibrata

Ce ascunde pofta de dulce

Publicat în Click
Ce ascunde pofta de dulce

Pentru a scapa de pofta de dulciuri trebuie sa elimini brusc din dieta orice produs care contine zahar.

Din alimentele pe care le consumam zilnic luam aproximativ 30 de micrograme de crom, deoarece, in timpul procesarii termice, acest mineral se evapora. Insa necesarul zilnic de crom trebuie sa fie de aproximativ 60 de micrograme. In caz contrar, metabolizarea zaharului din sange este ingreunata si astfel se dezvolta rezistenta la insulina.

Cele mai bune surse de crom sunt legumele (broccoli, cartofi, fasole verde), ficatul, cerealele integrale, ciupercile, fructele de mare si galbenusul de ou. Carenta de crom poate fi inlaturata cu ajutorul suplimentelor alimentare care contin acest mineral.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnalează că anumite substanțe lipsesc din organism.  Citește mai mult...

***

Carbohidratii ofera un nivel ridicat de energie si trebuie sa fie consumati la micul dejun. Găsește-ți motivația!

Hrana românilor acum o sută de ani era diferită faţă de cea de acum.

Mămăliga era un produs de bază în alimentaţia românului, iar carne se mânca ocazional. Pâinea a început să apară tot mai des pe mesele românilor abia de la jumătatea anilor '50 după ce, până atunci, fusese un aliment mai rar folosit. 

Verdeţurile erau omniprezente. Practic, primăvara, cam de când ieşeau urzicile, loboda, ştirul, păstăile, de atunci nu se mai mânca carne decât duminica; în rest, românii, indiferent de zonă, mâncau doar legume, lactate - brânză, cam o dată pe săptămână - unt cu mămăligă.

Bulzul la grătar era foarte des consumat şi apreciat totodată, la care se adăuga tocăniţa de ciuperci, cartofi, fasole iahnie sau “făcăluită”, zacuscă de vinete sau ciuperci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr.com

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

Pe langa mancare, este bine sa incerci sa iti impui anumite obiceiuri sanatoase. Găsește-ți motivația!

Ar fi ideal sa ai 2 mese pe zi, intre orele 10:00 - 11:00 si 18:00 - 19:00.

Regula numarul 1 - Exclude complet alimentele rafinate, cum ar fi zaharul, faina alba, sarea extrafina, margarina, uleiul rafinat. De asemenea, nu trebuie sa consumi nici alimentele care contin aceste ingrediente.

Regula numarul 3 - Alimentele pe care le poti consuma in siguranta in fiecare zi sunt: cerealele integrale, fructele, legumele, zarzavaturile, legumele, lactatele fermentate (iaurt, chefir, sana, lapte batut, branza de vaci), oua (maxim 3 pe saptamana), ciuperci, miere de albine, peste (2-3 portii pe saptamana) si carne slaba (1-2 portii pe saptamana).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Exclude complet din meniu alimentele rafinate: zaharul, faina, sarea extrafina, margarina, uleiul rafinat. Citește mai mult...

Dragostea de sine, deși nu se obține ușor, este o lecție vitală.  Găsește-ți motivația!