Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Adolescenți » Alimentatie copii & adolescenti

Alimentele dezechilibrate nutrițional, de obicei, hipercalorice, trebuie evitate.

Alimentele dezechilibrate nutritional, de obicei, hipercalorice, trebuie evitate. Produsele care contin glucide foarte multe vor avea implicatii asupra dezvoltării ulterioare, în special generarea unui diabet zaharat. Colorantii, conservantii si aditivii alimentari sunt contra indicati în perioada de crestere a copilului.

O alimentatie sănătoasă se caracterizează printr-un echilibru bun între grupele de alimente, asa cum sunt ele reprezentate în piramida alimentară. Respectând aceste indicatii simplu de înteles, ne putem asigura că cel mic va primi toți nutrientii necesari pentru buna dezvoltare si mentinerea stării de sănătate. Practic, copilului nu trebuie să îi lipsească nicio grupă de alimente, însă în proporțiile adecvate.

Urmareste-l pe Dr. Serban Damian online, Facebook, Linkedin si YouTube.  

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Nutritionist.info.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cauzele obezitatii juvenile tin si de alimentatie si relatia copilului cu parinti. Citește mai mult...

***

Toxinele pot fi eliminate în timp record. Învaţă cum de la dr. Mihaela Bilic.  Găsește-ți motivația!

Cele mai bune sunt produsele preparate la maximum 70 de grade, fara adaos de zahar si conservanti.

Cel mai bun desert de sezon este magiunul traditional din prune, fara adaos de zahar. Poate fi consumat chiar si de doua-trei ori pe saptamana si este recomandat inclusiv persoanelor cu diabet si celor care tin cure de slabire.

Exista un procedeu de facut magiun foarte bun care e mai greu de aplicat acasa. Prunele se lasa cu tot cu pielita, altfel se pierd anti-oxidantii si mineralele, si nici nu se adauga zahar. Temperatura la care sunt concentrate fructele este controlata si nu e mai mare de 60-70 de grade. Totul se face in baie de apa, iar oalele au pereti dubli, astfel incat prunele nu se degradeaza. Din cinci kilograme de prune se obtine unul singur de magiun si nu mai este nevoie de conservanti", explica Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Jumatate din alimentele pe care le mancam zilnic trebuie sa fie fructe sau legume proaspete. Citește mai mult...

Noua ni se pare logic ca atunci cand farfuria este mai mica si portiile sa fie mai mici.  Găsește-ți motivația!

Cauzele necunoscute ale cresterii in greutate

Cauzele necunoscute ale cresterii in greutate


Publicat în SfatulMedicului.ro

Daca o persoana se confrunta cu cresterea in greutate in ciuda unui regim alimentar sanatos, poate fi suspectata o problema de sanatate.

In majoritatea situatiilor, cresterea in greutate sau imposibilitatea reducerii numarului de kilograme, sunt puse pe seama supraalimentatiei sau regimului alimentar bogat in zaharuri si grasimi, si nicidecum pe seama problemelor de sanatate sau a medicamentelor administrate.

Intradevar, principalii factori ai cresterii in greutate sunt mesele imbelsugate si sedentarismul, insa, trebuie subliniat faptul ca exista si anumite afectiuni si medicamente utilizate pe scara larga care pot contribui cresterea numarului de kilograme si/sau ingreunarea/stoparea procesului de slabire.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Tiroida, dereglarile hormonale si intolerantele alimentare ne pot impiedica sa slabim.  Citește mai mult...

Cea mai buna metoda ca sa slabesti este aceea de a reduce lent aportul caloric. Găsește-ți motivația!